Beste wifi versterker (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juli 2024

De beste wifi versterker van 2023

Heb je thuis vaak last dat jouw wifi niet sterk genoeg is in jouw hele huis? Dan kan een goede wifi versterker jou heel erg helpen. Maar wat is nou de beste wifi versterker voor jou? Wij hebben een verschillende wifi versterkers bekeken en vergeleken en zijn op die manier tot een top 5 gekomen van de beste wifi versterkers van dit moment.

1. TP-Link RE650 Wifi versterker

De TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de ran… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.8/5
4.8/5

2. AVM FRITZ! 2400 Wifi versterker

Met de FRITZ!Repeater 2400 kun je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Deze range extender maakt gebruikt van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Hierdoor zijn gecombineerde draadloze snelheden moge… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

3. TP-Link RE200

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zo… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

4. Netgear Nighthawk EX8000

De Netgear EX8000 wifi range extender vergroot het bereik van je bestaande netwerk en breid het WiFi-bereik uit naar moeilijk bereikbare plekken in uw huis, denk hierbij aan je garage of tuin. Deze AC Range extender levert tri-band snelh… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

5. TP-Link RE450 Wifi versterker

De TP-Link RE450 is een krachtige range extender voor intensieve netwerktaken op meerdere taken tegelijk. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwe… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

1. TP-Link RE650 Wifi versterker

Deze wifi versterker is de beste wifi versterker van dit moment. De TP-link RE650 Wifi versterker is lekker compact, heeft een mooi design en werkt ook nog eens ontzettend goed.

Deze wifi versterker heeft maar liefst 4 verschillende antennes waardoor je het signaal van de wifi altijd op de juiste plek bij jou krijgt. Het signaal van deze versterker is zo goed dat je niet alleen kunt internetten en mailen, maar je kunt er ook HD-video’s mee streamen en gamen.

Door zijn dual-core processor wordt het signaal ontzettend snel verwerkt waardoor je zelfs tijdens het gamen het bekijken van video’s geen onderbrekingen zult merken. Met zijn 2.4 Ghz frequentie en ruime 800 Mbps is hij echt onwijs snel. Daarnaast heeft hij ook nog een hogere frequentie van maar liefst 5Ghz die tot een snelheid van 1733 Mbos gaat.

Daarnaast heeft deze wifi versterker een extra netwerkpoort waardoor je er ook een ander apparaat op kunt aansluiten. Zo kun je een extra gameconsole of PC prima aan deze wifi versterker aansluiten.

Deze wifi versterker is hartstikke makkelijk in zijn gebruik en je kunt hem eenvoudig installeren. Hierdoor zal je veel plezier van deze wifi versterker hebben.  Niet voor niets komt deze wifi versterker het beste uit onze test.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

2. AVM FRITZ! 2400 Wifi versterker

Nog zo’n enorm goede wifi versterker! Hij heeft een lekker sterke behuizing en ziet er ook nog eens mooi uit. Daarnaast heeft hij een dualband wifi signaal waardoor hij extra goed werkt in jouw huis.

Deze wifi versterker kan tot wel 5Ghz frequentie behalen en heeft een snelheid van 1734 Mbps. Hierdoor is hij onwijs snel. Is dat bereik er niet te vinden, dan kan hij ook gemakkelijk draaien op 2,4Ghz met een snelheid van 600 Mpbs.

Een nadeel van deze wifi versterker is dat de antenne bij deze versterker is ingebouwd. Hierdoor kun je hem minder goed richten. Het richten van de antenne kan soms extra goed helpen voor een extra snelle verbinding.

De installatie van deze wifi versterker is hartstikke eenvoudig waardoor je binnen de kortste keren deze wifi versterker al geïnstalleerd hebt in jouw huis.

Al deze verschillende voordelen maken de AVM FRITZ! 2400 wifi versterker één van de beste wifi versterkers van dit moment voor bij jou thuis.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

3. TP-Link RE200

Als je een wifi versterker zoekt met een goede prijs, dan is deze TP-Link RE200 zeker een aanrader. Hij heeft een hele scherpe prijs, maar werkt wel onwijs goed. Je kunt hem gebruiken voor mailen en online verkeer, maar hij is ook sterk genoeg om online te gamen. Daarnaast kun je ook nog eens een extra netwerkkabel aansluiten aan deze wifi versterker.

De installatie van deze wifi versterker is zeer eenvoudig waardoor je binnen de kortste keren al een beter wifi bereik in je huis hebt. Je moet hem eenmalig met het stopcontact verbinden, maar na de installatie kun je hem vervolgens overal in huis plaatsen zodat je op zoek kunt gaan naar de beste verbinding.

Door een bandbreedte van 2,5 GHz en 5 GHz is deze wifi versterker ook prima geschikt voor gamen. Daardoor kun je zelfs de meeste complexe games nog helemaal mooi en helder op jouw scherm zien.

Een ander groot voordeel van deze wifi versterker is dat je er ook een ethernet kabel in kunt steken. Dit is zeker handig als je bijvoorbeeld jouw game console of laptop direct aan deze beste wifi versterker wilt verbinden.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

4. Netgear Nighthawk EX8000

Ben je op zoek naar een wifi versterker die echt onwijs goed is wat betreft bereik en snelheid? Dan is deze Netgear Nighthawk EX8000 zeker interessant voor jou. Met zijn 2,4 Ghz en 5 Ghz ondersteuning kun je een ontzettende goede internetverbinding verwachten van deze wifi versterkers.

Een ander groot voordeel van deze wifi versterker is dat hij een Tri-band ondersteuning heeft. Dit helpt vooral als je op zoek bent om verschillende 5Ghz apparaten naast elkaar te gebruiken. Waardoor je lekker op verschillende apparaten tegelijk ontzettend snel kunt werken via het internet.

Deze wifi versterker heeft vier verschillende ethernet poorten die allemaal tot 1000 Mpbs ondersteunen. Daarnaast heeft hij ook nog eens 6 verschillende interne antennes om altijd de beste verbindingen voor jou te zoeken. Daarnaast heeft deze goede wifi versterker ook een WPA-netwerkbeveiliging waardoor dataoverdracht ook veilig is.

Al met al is dit een ontzettend goede wifi versterker met een aantal extra functies die ook nog eens ontzettend snel werkt. Bij voldoende budget is deze wifi repeater wellicht zelfs de beste koop. Op basis van internet snelheid, bereik en stabiliteit is dit een van de beste wifi versterkers van dit moment.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

Pluspunten

Minpunten

5. TP-Link RE450 Wifi versterker

Deze wifi versterker lijkt een beetje op de TP-Link RE650, maar deze is een stuk compacter en heeft een betere prijs/kwaliteit verhouding. Deze wifi versterker kun je direct aansluiten op het stopcontact, maar kan ook draadloos werken als dat beter voor jou uitkomt.

De snelheid van deze wifi versterker is ontzettend goed. Op de 5 Ghz wifi band heeft hij maar liefst 1300 Mbps. Daarnaast heeft deze versterker 3 mooie, verstelbare antennes waardoor je ze altijd op de goede stand kunt zetten. Op die manier heb je dus ook goede wifi op plekken waar het wat lastiger is. Wil je een ethernet kabel aansluiten? Dan kan het ook met deze TP-link RE450 wifi versterker.

Deze wifi versterker is ontzettend goed voor het dagelijks gebruik. De sterkte van de wifi is niet alleen goed genoeg om op het internet te browsen, maar daarnaast kun je ook zwaardere programma’s draaien zoals online gamen.

Deze beste wifi versterker van de laagste prijsklasse heeft een onwijs goede prijs/kwaliteit verhouding waardoor je altijd heerlijk van een goede wifi verbinding kunt genieten.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

Pluspunten

Minpunten

Wat is de beste wifi versterker van 2021?

Het is best lastig om de beste wifi versterker van 2021 te vinden omdat elke wifi versterker weer zo zijn voor- en nadelen kan hebben. Wat voor de één essentieel is, is dat voor de ander helemaal niet. Om daarom de beste wifi versterker te vinden, is het belangrijk om erachter te komen wat voor jou zo belangrijk is.

Als je jezelf de volgende vragen stelt, dan kun je erachter komen wat belangrijk is voor jou:

  • Hoe snel moet mijn wifi versterker werken?
  • Moet mijn wifi versterker draadloos zijn?
  • Moet mijn wifi versterker ook een ethernet kabelaansluiting hebben?
  • Wat is mijn budget voor de wifi versterker?
  • Moeten de antennes van mijn wifi versterker verstelbaar zijn, of niet?

Als je antwoord geeft op de bovenstaande vragen, dan kom je er achter wat belangrijk is voor jou. Hierdoor kan jij de beste wifi versterker voor jou vinden.

Haal het maximale uit de beste wifi versterkers

Nog een andere tip die wij je kunnen geven voor als je verschillende verdiepingen hebt: schaf dan verschillende wifi versterkers aan om de verbinding op elke verdieping zo optimaal mogelijk te houden. Het beste is om dezelfde wifi versterkers aan te schaffen, want die werken toch echt het beste samen. In sommige gevallen kunnen verschillende wifi versterkers in één huis niet zo goed samenwerken.

Met onze top 5 hopen wij voor jou de beste wifi versterkers gevonden te hebben. Wat ons betreft zijn dit echt de beste wifi versterkers van dit moment. Ze zullen ervoor zorgen dat jij echt kunt genieten van een ontzettend goede wifi verbinding bij jou thuis of op kantoor. De wifi versterkers van nu zorgen er niet alleen voor dat jij goed kan internetten, maar daarnaast zijn veel wifi versterkers ook zo sterk dat je er online op kunt gamen.

beste wifi versterker

Veelgestelde vragen

Moet mijn modem of router vervangen worden?

Een snelle internetverbinding begint natuurlijk bij een moderne modem of router. Heb jij een router ouder dan 5 jaar? Dan adviseert men om deze te vervangen voor een nieuwe router. Bij een oude modem of router is de kans groot dat zelfs een goede wifi versterker je WiFi problemen niet gaat oplossen. Zorg daarom altijd voor een moderne router.

Wat is een wifi versterker precies?

Simpel gezegd is een wifi-versterker een apparaatje dat het signaal van je router doorgeeft. Als je een wifi-versterker binnen het bereik van je router plaatst, dan wordt de verbinding opgepakt, versterkt en doorgegeven. Niet voor niets worden versterkers ook wel wifi boosters of wifi repeaters genoemd.

 

Wifi versterker of multiroom wifi systeem?

Wil je overal in en om huis razendsnel en bovenal stabiel internet? Dan heb je de keuze tussen een wifi versterker of een multiroom wifi systeem. Beide hebben hetzelfde doel: namelijk het versterken van het signaal van de router. Met beide apparaten zorg je voor een sterk wifi netwerk zonder dat je netwerkkabels hoeft te trekken. Het grootste verschil tussen beide is de verbinding. Zo wordt multiroom wifi ook wel “mesh” genoemd. Hierbij heeft elke kamer een eigen kleine router dat functioneert als verlengstuk van de router, waardoor de wifi erg snel is.

Een wifi-versterker ontvangt het internet van de router en zorgt vervolgens voor een sterker signaal en een groter bereik.

Welke wifi versterker is de beste koop van 2024?

Wanneer je op zoek bent naar een goede wifi versterker, dan wil je natuurlijk het beste product van dit moment. Zodat je zeker weet dat je wifi-signaal binnenkort overal in en om huis stabiel én snel is. Voor de beste wifi versterkers wijzen we je graag naar onze top 5.

Hoe installeer je een wifi versterker?

De installatie verschilt per model. Toch lijkt het installatieproces in de basis ontzettend veel op elkaar. Heb je al eens een wifi-repeater geïnstalleerd? Dan is het installeren van de versterker ook zo gedaan. Uiteraard vind je bij elk model een uitgebreide gebruiksaanwijzing.