Beste ventilator (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Ventilator test: wat is de beste koop?

Krijg jij het zomers snel warm in huis? Dan kan een goede ventilator enorm helpen. Een ventilator zorgt voor de nodige verkoeling wat het wooncomfort ten goede komt. Een ventilator is ideaal om tijdens warme dagen je woonkamer of slaapkamer te verkoelen.

Er zijn veel verschillende soorten ventilatoren. De één nog beter dan de ander. Sommige ventilatoren kun je bedienen met een afstandsbediening. Andere ventilatoren zijn weer heel klein zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Welke ventilator het beste bij jou past, ligt natuurlijk helemaal aan jouw woonsituatie. Hieronder vind je de ventilatoren die het beste uit onze ventilator test kwamen. Zo koop jij gemakkelijk de beste ventilator voor bij jou in huis.

1. Duux Whisper (Beste staande ventilator)

Maak kennis met de ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden, dus er zit altijd een snelheid voor jou tussen. En het maakt niet uit waar in de kam… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 5/5
5/5

2. Aigostar Daisy (Beste statiefventilator)

Met de warme dagen is de Aigostar Daisy de verkoeling die je zoekt! Dankzij de motor van 40 Watt en een diameter van 45 centimeter brengt deze ventilator je verkoeling. Met drie verschillende snelheden zodat je altijd de optimale luchtstroom krijgt. Het appara.. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.8/5
4.8/5

3. Bestron DFA30 (Beste vloerventilator)

De Bestron DFA30 vloerventilator verplaatst 100% meer lucht dan standaard ventilatoren. De ventilator heeft een verticaal verstelbare korf met een diameter van 35 cm. De krachtige aerodynamische ventilatorbladen zorgen voor krachtige luchtstro… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

4. Dyson AM01 (Beste tafelventilator)

Dyson AM01 is een tafelventilator zonder bladen die gebruik maakt van Air Multiplier technologie. Geen bladen. Geen trillingen. Dyson Air Multiplier technologie vermenigvuldigt de lucht 15 keer en zorgt voor een gladde, ondoorbroken luchtstroom. De Dyson AM01 bes… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

5. Bestron DT48C (Beste plafondventilator)

Met deze mobiele airco TMA9001B van Tomado slaap je tijdens de warme zomerdagen heerlijk door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000BTU en is geschikt voor ruimtes tot 80m³. Je kunt eenvoudig e… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

1. Duux Whisper staande ventilator

De Duux Whisper is als beste staande ventilator uit de test gekomen. De naam ‘whisper’ heeft hij dan ook niet voor niets: je zult nauwelijks merken dat deze ventilator aanstaat. Daarnaast heeft hij ook een heel groot bereik. De ventilator kan maar liefst tot 15 meter blazen. Daardoor zal je aan de andere kant van de kamer ook met gemak de verkoeling voelen.

De Duux Whisper Statiefventilator maakt gebruik van dubbele ventilatorbladen. Dit is enorm handig want dan hoeft hij minder hard te draaien om hetzelfde effect te krijgen. Hierdoor maakt de ventilator weinig geluid, maar is hij wel heel erg krachtig.

Je kunt de ventilator op allerlei verschillende standen instellen, waardoor je een perfect klimaat in jouw kamer kunt creëren. Zo kan de staande ventilator tussen de 73 en 95 centimeter hoog zijn. Ook kan de ventilator alle kanten op bewegen: van links naar rechts en van boven naar beneden. Hierdoor kan je de hele kamer op een prettige manier van een verkoelend briesje voorzien.

Met zijn 26 verschillende standen is er altijd wel een stand die precies bij jouw wensen past. Ook zit er een afstandsbediening bij waardoor je zelfs lekker vanuit je bed of de bank de stand van de ventilator kan aanpassen.

Wil je lekker in slaap kunnen vallen met een koel briesje, maar niet de hele nacht de ventilator hebben aanstaan? Dan is dit ook een hele goede ventilator! Deze ventilator heeft namelijk een timer, waardoor je precies kunt instellen hoelang je wilt dat de ventilator aan blijft staan.

Al met al is dit dus één van de beste ventilators van 2021. En als je op zoek bent naar een staande ventilator absoluut de beste koop/

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 5/5
5/5

Pluspunten

Minpunten

2. Aigostar Daisy statiefventilator

Wil je niet te veel investeren in jouw ventilator omdat je deze ventilator alleen maar op hele hete dagen in het jaar gebruikt? Maar wil je wel dat deze ventilator goed werkt? Dan is de Aigostar Daisy een goede optie voor jou. Deze ventilator is heel erg voordelig en kan met zijn 3 standen wel voor een heerlijke verkoeling zorgen in jouw huis.

Deze staande ventilator kun je tot en met 123 cm hoog instellen. Daardoor komt de ventilator ook boven de meeste bedden uit en kun je ’s nachts heerlijk genieten van een koel briesje.

Een nadeel van deze ventilator is dat hij wat bombastischer is en esthetisch is het niet de mooiste ventilator. Desalniettemin werkt hij wel goed en heb je voor een voordelige prijs toch een prima ventilator!

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

3. Bestron DFA30 vloerventilator

Dit is wat ons betreft de beste vloerventilator. Met zijn mooie, metalen design past hij in elk huishouden. Hij werkt met ventilatorbladen en heeft daarnaast een korf voor de veiligheid. Dan hoef je je geen zorgen te maken dat iemand per ongeluk met zijn vingers tegens de ventilatorbladen aankomt.

De Bestron DFA30 is een hele effectieve en sterke ventilator. Hij verplaatst wel twee keer zoveel lucht dan de meeste andere staande ventilatoren. Dit komt door de grote diameter die deze goede ventilator heeft.

Deze ventilator heeft drie verschillende standen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe hard je wilt dat de ventilator blaast. Hij blaast niet van links naar rechts, maar dat is ook niet te verwachten van een stevige vloerventilator. Wel kun je hem naar boven of naar beneden richten om zelf te bepalen waar de luchtstroom heengaat.

Met zijn diameter van 35 centimeter, is het een vrij grote vloerventilator. Hij staat heel stevig op de grond door het metalen frame aan de onderkant. Ook heeft hij antislipvoetjes, waardoor hij niet gemakkelijk glijdt. Dit is allemaal heel erg handig voor de veiligheid. Op zoek naar een goede vloerventilator? Dan is de Bestron DFA30 de beste koop.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

4. Dyson AM01 tafelventilator

Op zoek naar een moderne tafelventilator? Dan komt de Dyson AM01 wat ons betreft het beste uit de ventilator test. Deze ventilator heeft een ontzettend mooi en modern design en maakt gebruikt van geavanceerde technologie.

Door iets wat we de ‘airmultiplier’ technologie noemen, ontstaat er een gladde luchtstroom. Hierdoor wordt er zonder trillingen lucht rond geblazen. Hierdoor is deze beste ventilator heerlijk stil en zal hij je op een aangename manier verkoelen. Wanneer deze goede ventilator op zijn hardste stand staat, zal je nog steeds vrij weinig horen. Hierdoor komt deze ventilator ook het beste uit de test wat betreft een slaapkamer ventilator.

Een ander groot voordeel wat deze ventilator heeft, is dat hij een timer heeft. Je kunt hem op een aantal minuten instellen, maar ook op een aantal uur. Daarnaast kan de ventilator ook naar voren en achteren kantelen.

Uit de ventilator test blijkt dat deze ventilator het beste werkt met zijn meegeleverde afstandsbediening. Je kunt de ventilator dan helemaal naar wens instellen. Ook heeft de afstandsbediening een magneet in zich, waardoor je hem aan de ventilator kunt vast bevestigen.

Verlies je de afstandsbediening onverhoopt toch? Dan is dat wel echt een nadeel. Je kunt de ventilator dan nog wel besturen, maar hij heeft dan wel minder functies. Alleen de basisknoppen bevinden zich namelijk op de ventilator.

Het laatste, grote voordeel van deze ventilator is dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Dit komt omdat deze ventilator mooie ronde vormen heeft. Een ventilator trekt vaak vrij veel stof aan en door deze ronde vormen is dat gelukkig zo weer schoon te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

5. Bestron DT48C plafondventilator

Op zoek naar een goede ventilator voor aan het plafond? Dan is de Bestron DT48C plafondventilator misschien wel de beste keus voor jou. Hij kwam bij ons in ieder geval het beste uit de ventilator test!

Met zijn reikwijdte van 120 cm kan hij met gemak een hele kamer goed ventileren. Het bijzondere aan deze ventilator is dat hij voor zowel de zomer als de winter heel erg functioneel is.

In de zomer zet je hem op de rechter stand, waardoor de bladen ervoor zorgen dat er koude lucht door de kamer wordt verplaatst. In de winter zet je de ventilator op de linker stand. Op die manier wordt de warme lucht gelijkmatig over de kamer verdeeld.

Je kunt er ook voor kiezen om de ventilator op verschillende standen te zetten, waardoor je precies de warmte en koelte krijgt die jij graag wilt hebben.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

Welke ventilator is de beste koop?

Wat nou de beste ventilator is, is voor iedereen verschillend. De één geeft heel erg veel om design, terwijl de ander misschien meer om vermogen of geluid geeft. De 5 ventilatoren die wij hierboven hebben besproken zijn in ieder geval wat ons betreft de beste ventilatoren van 2021.

Voordat je een ventilator aanschaft kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Naar wat voor design ben ik op bezoek?
  • Wil ik een plafond-, tafel-, vloer-, of statief ventilator?
  • Hoeveel geluid mag mijn ventilator maken?
  • Moet mijn ventilator speciale functies hebben?
  • Moet mijn ventilator een afstandsbediening hebben?

Als je bovenstaande vragen probeert te antwoorden, dan kom je al heel veel dichter bij de keus voor jouw beste ventilator.

Ventilator test

Uit onze ventilator test zijn vijf hele goede en gevarieerde ventilators gekomen. Wij hopen dat je met bovenstaande informatie gemakkelijker de beste ventilator voor bij jou in huis kunt kiezen. Voor elk soort ventilator hebben we de beste koop gevonden. Of je nou op zoek bent naar een statiefventilator, staande ventilator, plafondventilator, vloerventilator of tafelventilator: met ons koopadvies voorkom je een miskoop!

beste ventilator

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een ventilator?

Belangrijk om te weten is dat een ventilator geen koude lucht blaast zoals een mobiele airco dat wel doet. Om deze reden kan je het apparaat het beste bij een raam of deuropening plaatsen, zodat er enigsinds frissere lucht in de ruimte wordt geblazen.  De snelheid waarmee de lucht in huis wordt verplaatst zorgt voor verkoeling.

Wat zijn de voordelen van een ventilator?

Een ventilator blaast geen koude lucht in een ruimte, maar zorgt wel voor de nodige verkoeling doordat lucht met een snelheid wordt uitgeblazen. Het voordeel van een ventilator is dat deze meestal gemakkelijk te verplaatsen zijn én goedkoper zijn als bijvoorbeeld een (mobiele) airco.

Op welke punten hebben jullie gelet bij de ventilator test?

Onze top 5 ventilators is gebaseerd op de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben alle producten getest en met elkaar vergeleken op basis van product specificaties en reviews. Aan de hand daarvan hebben we bovenstaande top 5 gemaakt. Er is gelet op: het geluidsniveau, garantie, verkoeling, gebruiksgemak, kwaliteit en de prijs.

Wat is de beste ventilator van 2024?

De beste ventilator verschil per situatie. Zoek jij een plafondventilator, vloerventilator, statiefventilator of een tafelventilator? Maak eerst deze keuze en kies vervolgens voor de beste koop van dit specifieke product. In onze top 5 vind je alle soorten ventilators.

Ventilator kopen: waar moet je op letten?

Wil jij een ventilator kopen? Dat is het belangrijk om te letten op een aantal punten, zoals: het model, geluid, veiligheid, beweging, garantie en de prijs.