Beste stofzuiger (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Welke stofzuiger is als best getest?

Een goede stofzuiger is een handige aanvulling in jouw huis. Ben je op zoek naar de beste stofzuiger van dit moment? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Wil je bijvoorbeeld een stofzuiger met of zonder zak? Welke stofzuiger is lekker licht en kun je gemakkelijk door het huis verplaatsen? En welke stofzuiger zuigt het beste? Oftewel: wat zijn de best geteste stofzuigers? Neem hier eens een kijkje in onze top 5!

1. Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8049/01

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is naast een krachtige ook een eenvoudig te onderhouden steelstofzuiger. De PowerCyclone 10 motor is namelijk één van de meest krachtige motoren van Philips. Op de laags… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

2. AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

De AEG VX6-2-CR-A is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met huisdieren. Het “Power Pro System™” combineert een efficiënte motor en het “DustPro™”-mondstuk, zodat je overal perfect schoon kunt maken, zowel op tapijt als op ha… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.7/5
4.7/5

3. Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Krijg continu een hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 5-technologie van de Philips PowerPro Compact stofzuiger zonder zak. De krachtige en efficiente 900W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%*. De stofemmer is speciaal ontwo… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

4. Rowenta Compact Power XXL RO4853

De Rowenta Compact Power XXL RO4853 – Stofzuiger zonder zak is een stuk krachtiger dan zijn compacte design doet vermoeden. Het kleine formaat is gemakkelijk te manoeuvreren en het vermogen garandeert schone vloeren in een han… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,3/5
4.3/5

5. Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

De Bosch Unlimited Serie | 6 BCS61BAT2 is de meest compacte snoerloze steelstofzuiger van Bosch. Met de speciale borstel en motor maak je elke vloer eenvoudig schoon. Ook komt de Bosch Unlimited Serie | 6 BCS61BAT2 met een ext…. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,2/5
4.2/5

1. Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8049/01

De Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8049/01 is wat ons betreft de best geteste stofzuiger. De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met het gebruiksgemak maakt deze stofzuiger van het merk Philips een uitstekende keuze. De zuigmond is aan alle kanten open, waardoor aan alle kanten het vuil en stof opgezuigt wordt. Tevens ide zuigmond voorzien van LED-verlichting.

De Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8049/01 wordt geleverd met een mini-turboborstel voor onder andere huisdierharen. Dit maakt het opzuigen van honden- en kattenharen zeer eenvoudig. Ook wordt er los een kierenzuigmond bijgeleverd. Ideaal voor het schoonmaken van kleine hoekjes en andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

Pluspunten

Minpunten

2. AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

Met de voordelige prijs van AEG VX6-2-CR-A Animal Edition is dit een zeer goede stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een zak wat het voordeel heeft dat als je de zak verwisselt, er geen stof vrijkomt. Ook is deze stofzuiger erg goed in het zuigen op zowel harde als zachte vloeren.

Met de HEPA 13-filter is deze stofzuiger wederom geschikt voor mensen met een stofallergie. Daarnaast heeft deze beste stofzuiger ook een turboborstel waarmee hij gemakkelijk de haren van je honden en katten kan opzuigen.

De stofzuiger is gebruiksvriendelijk. De snoerlengte is slecht 6 meter wat soms wel lastig kan zijn als je bijvoorbeeld een hele verdieping of een grote kamer wilt stofzuigen. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door het snoer in een ander stopcontact te plaatsen.

Dit product komt goed uit de stofzuiger test, voornamelijk ook door de aantrekkelijke prijs.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

3. Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Met deze Philips FC9334/09 PowerPro Compact stofzuiger kun je al jouw ruimtes effectief en snel schoon krijgen. Door de 900W motor heeft deze stofzuiger een hoge zuigkracht. Het is één van de best geteste stofzuigers op de markt.

Handig is dat de stofemmer gemakkelijk en hygiënisch te legen is. Dit kun je al doen met één hand en er zullen geen stofwolken vrijkomen.

Deze stofzuiger werkt op zowel harde als zachte vloeren. Waardoor je effectief je hele huis kunt stofzuigen. Er zit een geïntegreerde borstel in deze stofzuiger waardoor je ook gemakkelijk jouw meubilair en andere vlakke oppervlakken kunt schoonmaken.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

Pluspunten

Minpunten

4. Rowenta Compact Power XXL RO4853

Dit is zeker één van de beste stofzuigers op de markt. Zeker in deze prijsklasse is de Rowenta Compact Power XXL RO4853 een uitstekende keuze. Deze stofzuiger is krachtig en beschikt over stofbak met extra grote inhoud van 2,5L. Tevens is deze stofbak ook nog eens ontzettend makkelijk te legen.

Door het kleine formaat van deze Rowenta stofzuiger kun je je tijdens het schoonmaken gemakkelijk manoeuvreren. Het vermogen garandeert een schone vloer. Deze stofzuiger in trouwens in mei 2020 door de Consumentenbond is geselecteerd als Beste Koop.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,2/5
4.3/5

Pluspunten

Minpunten

5. Bosch Unlimited BCS61BAT2 Serie 6

Voor de beste koop stofzuiger kun je ook eens kijken naar de Bosch Unlimited BCS61BAT2 Serie 6.  Deze steelstofzuiger is namelijk snoerloos en heeft één uitstekende accuduur. Hierdoor gaat hij gemiddelde 30-35 minuten mee. Met een volle accu kun je dus relatief lang stofzuigen.

Door de sterke accu blijft deze jarenlang krachtig en hij laadt ook nog eens een stuk sneller op dan andere steelstofzuigers. Binnen een paar uur is de accu helemaal opgeladen.

Deze stofzuiger is geschikt voor zowel op harde als zachte ondergronden. Bij een harde vloer wordt wel de parketborstel geadviseerd. Deze borstel maakt deze Bosch steelstofzuiger ideaal om zonder krassen en andere beschadigingen jouw vloer schoon te maken.

Deze stofzuiger is hartstikke licht en doordat hij geen kabel heeft kun je gemakkelijk je huis schoonmaken zonder dat je je overal tussendoor moet manoeuvreren.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,2/5
4.2/5

Pluspunten

Minpunten

Hoe vind je de beste stofzuiger?

Een goede stofzuiger voldoet aan verschillende eisen. Zo is het belangrijk om voor jezelf te bedenken of je graag een snoerloze stofzuiger wilt hebben. Daarnaast kun je er ook over denken of je een stofzuiger met of zonder zak wilt.

De prijzen van een stofzuiger kunnen erg verschillen. Ben je op zoek naar de beste geteste stofzuiger? Dan zal je waarschijnlijk wat meer moeten betalen dan voor een stofzuiger die wat minder goed is. Toch zijn er heel veel stofzuigers op de markt die een hele goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Een aantal dingen waar je nog op kunt letten voordat je de beste stofzuiger koopt:

  • Is de stofzuiger gebruiksvriendelijk voor mijn huis?
  • Zuigt de stofzuiger ook echt het stof goed op?
  • Werkt de stofzuiger het beste op een harde of een zachte grond of allebei?

Elk huis is weer anders en iedereen heeft weer andere wensen voor een goede stofzuiger. Bekijk voor jezelf wat echt belangrijk is en op die manier kun je op zoek gaan naar de beste stofzuiger voor jou en jouw huis!

Wat is de beste bouwstofzuiger?

Hou jij van klussen en ben je op zoek naar de beste bouwstofzuiger? Zoek niet verder. De Kärcher WD 6 P Premium alleszuiger is een absolute aanrader.

Niet voor niets is dit één van de beste stofzuigers op de markt. Deze bouwstofzuiger is enorm krachtig en multifunctioneel waardoor hij op verschillende ondergronden ontzettend effectief is.

Deze goede stofzuiger verbruikt maar 1.3000 Watt aan energie, waardoor het een enorm energiezuinige stofzuiger is.

Het filter bevindt zich in een filtercassette waardoor je gemakkelijk de stofzuiger kunt schoonmaken en je niet in contact hoeft te komen met het vuil.

Een bijzonder kenmerk aan deze stofzuiger is dat je met een druk op de knop al het vuil uit de filter verwijdert, waardoor de zuigkracht weer helemaal hersteld is.

Een andere bijzondere bijkomstigheid is dat je met aangesloten gereedschap kunt werken met deze stofzuiger. Zo kan het vuil wat afkomstig is van bijvoorbeeld zaag- of schuurwerkzaamheden onmiddellijk worden opgezogen.

Kärcher WD 6 P Premium Alleszuiger
Onze beoordeling: 4,2/5
4.8/5

Veelgestelde vragen

Wat zijn populaire stofzuiger merken?

Tijdens je zoektocht naar de beste stofzuiger kom je waarschijnlijk veel verschillende merken tegen. Het kiezen voor een bekend merk geeft een vertrouwd gevoel en geeft je meer zekerheid betreft de kwaliteit. Een aantal bekende stofzuiger merken zijn: Philips, Dyson, AEG, Bosch, Miele, Dirt Devil en Rowenta.

Hoe doen jullie onderzoek naar de beste stofzuiger?

Om te bepalen welke stofzuiger volgens ons de beste koop is doen wij urenlang onderzoek. Door alle modellen te vergelijken op prijs-kwaliteit en ervaringen te lezen doen wij er alles aan om jou als consument de nodige informatie te geven over de beste producten. Wij zijn geheel onafhankelijk.

Waarom kiezen voor een stofzuiger zonder zak?

Een stofzuiger zonder zak is vaak duurder dan een traditionele stofzuiger. Echter is het een groot voordeel dat je geen gedoe en kosten hebt betreft de stofzakken. Dit bespaart je op termijn veel geld.

Wat is de beste stofzuiger van 2024?

Aan het zoeken naar een goede stofzuiger? Dan is het goed om te weten welk model dit jaar de beste koop is. Hierboven vind je een top 5 beste stofzuiger van dit jaar.

Waarom kiezen voor BesteKoopwijzer.nl?

Begonnen aan je zoektocht naar een goede stofzuiger, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek, want tegenwoordig wordt je als consument overladen met producten, adviezen én informatie. Om het vinden van de beste koop stofzuiger gemakkelijk te maken hebben wij na uitgebreid onderzoek de beste stofzuigers op een rij gezet. Ons koopadvies is geheel onafhankelijk.