Beste steelstofzuiger (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juli 2024

Steelstofzuiger test: welke draadloze steelstofzuiger kiezen?

Op zoek naar de beste steelstofzuiger? Zoek niet verder. Wij hebben voor jou verschillende steel stofzuigers getest en zijn op die manier tot de beste top 5 van dit moment gekomen.

Een groot voordeel van de steelstofzuiger is dat hij draadloos en lekker lang is. Hierdoor kun je al staand heel erg gemakkelijk jouw huis schoonmaken. Alle steelstofzuigers die je hier vindt zijn ook nog eens zakloze steelstofzuigers.

Bekijk hier eens onze top 5 beste draadloze steelstofzuigers en misschien zit er wel een geschikte steelstofzuiger bij voor jou.

1. Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute stofzuiger is Dyson’s nieuwste steelstofzuiger die geschikt is voor zowel harde als zachte vloeren. Met deze snoerloze alleskunner heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 60 minuten stofzuigen. Dat is voor een steelsto… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 5/5
5/5

2. Princess 339490 Rapido

De Princess 339490 Rapido steelstofzuiger is een goede hulp in huis. Door de Rapido motortechniek wordt deze draadloze steelstofzuiger geschikt voor alle vloeroppervlaktes. Deze steelstofzuiger is een snoerloze stofzuiger, dus geen gedoe meer met snoere.. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.8/5
4.8/5

3. AEG QX8-1-45CR Animal Edition

De AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition – Steelstofzuiger levert superieure prestaties op harde vloeren. Deze stofzuiger is voorzien van een unieke power roller. Het afgedichte mondstuksysteem creëert een hogere luchtsnelheid en zuigt dichter bi… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

4. BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW

Maak kennis met de nieuwe generatie 4IN1 POWERSERIES™ Extreme steelstofzuigers van BLACK+DECKER. Met een batterijduur van maximaal 55 minuten, 3 snelheden en een verwisselbare accu is deze 18V PET steelstofzuiger ontw… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

5. Philips 8000 Series XC8043/01

Haal de snelste manier van snoerloos schoonmaken in huis. Met iedere beweging neemt het 360 graden mondstuk stof en vuil op, zelfs achterwaarts en in hoeken. Bij de Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01 zit het unieke 360 graden mondstuk die gesc… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

1. Dyson V11 Absolute

Dit is toch wel echt de beste steelstofzuiger van dit moment. Helaas is hij niet de goedkoopste, maar als je het waard vindt om erin te investeren, dan heb je ook wat. Deze steelstofzuiger is de krachtigste snoerloze steelstofzuiger van dit moment. Met zijn enorme zuigkracht kun je 60 minuten achter elkaar deze steelstofzuiger goed gebruiken.

Wil je de steelstofzuiger langer dan 60 minuten gebruiken? Dan kun je de accu opladen. Je kunt er ook voor kiezen om een extra accu aan te schaffen waardoor je die kan verwisselen met de accu die in de steelstofzuiger zit. Op die manier kun je dus altijd gebruik maken van de steel stofzuiger.

Deze beste steelstofzuiger is geschikt voor alle verschillende vloeren. Of dit nu een harde vloer is of een zachte vloer, uit de steelstofzuiger test komt deze het beste uit de test. Ook kan hij gemakkelijk dierenharen opzuigen.

Heb je een stofallergie? Ook dan is deze beste steelstofzuiger een goed idee. Hij zuigt namelijk 99,97% van alle stofdeeltjes op en blaast alleen maar schone lucht uit. Hierdoor heb je binnen de kortste keren een heerlijk schoon huis.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 5/5
5/5

Pluspunten

Minpunten

2. Princess 339490 Rapido

Princess is een merk met ontzettend veel potentie. Hun goede steelstofzuigers horen bij de beste van dit moment. Daarnaast hebben ze ook nog eens een goede prijs, wat ze nog eens extra aantrekkelijk maken. Zoek je een betaalbare steelstofzuiger? Dan is de Princess 339490 Rapido de beste koop.

De Princess 339490 Rapido is één van die steelstofzuigers van dit merk die gewoon ontzettend goed werkt. Hij is lekker licht en je kunt met gemak op alle verschillende vloeren al jouw stof opzuigen. Ook dierenharen worden gemakkelijk opgezogen in jouw huis.

Met deze steel stofzuiger kun je 32 minuten achterelkaar stofzuigen. Daarna zal je de accu moeten opladen. Als je de steelstofzuiger in de turbo stand wilt gebruiken, dan zal de accu wel wat sneller leeglopen. Vanwege de prijs van deze steelstofzuiger is de accu zeker wel goed te noemen.

Deze steelstofzuiger is wederom een zakloze steelstofzuiger, waardoor je op een gemakkelijke en hygiënische manier binnen no time jouw hele huis hebt schoon gekregen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

3. AEG QX8-1-45CR Animal Edition

Eén van de beste steelstofzuigers van dit moment is de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition. Dit model heeft een speciaal mondstuk voor dierenharen. Met zijn afgedikte mondstuk kan hij namelijk het stof uit elke hoek met gemak wegzuigen. Of dat nou stofophopingen zijn in gaten, spleten of hoeken, deze steelstofzuiger zuigt het allemaal op! Daarnaast heeft deze beste steelstofzuiger een hele zachte borstel, waardoor ook echt de fijnste stofjes met gemak van jouw vloer verdwijnen.

Daarnaast kun je deze draadloze steelstofzuiger ook in een kruimelzuiger veranderen, door simpelweg de stofzuiger er af te nemen. Hierdoor kun je op een hele gemakkelijke manier die vervelende kruimels van verschillende oppervlaktes afnemen.

Een andere handige bijkomstigheid is dat je deze beste steelstofzuiger altijd en overal gewoon staand kan neerzetten. Hij blijft lekker stabiel staan en glijdt niet weg.

Deze steelstofzuiger heeft een accu van 45 minuten en kan op de turbostand zo’n 20 minuten hard werken. Al deze voordelen maakt deze stofzuiger een van de beste steelstofzuigers van dit moment. Met deze steelstofzuiger kun je dus op gemakkelijk jouw huis stofvrij houden.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

4. BLACK+DEKKER BHFEV182CP-QW Powerseries

De BLACK+DEKKER BHFEV182CP-QW Powerseries is een draadloze steelstofzuiger die wel heel erg goed werkt. Dit is dan ook een van beste steelstofzuigers van dit moment. Daarnaast is dit model ook nog erg makkelijk in gebruik.

Het belangrijkste voordeel is dat deze steelstofzuiger heel erg goed schoon maakt. De beschermrubbertjes zorgen ervoor dat de vloer niet beschadigd. Daardoor kan hij op een goede manier jouw huis schoonmaken, ook op kwetsbare plekken.

Deze snoerloze en zakloze steelstofzuiger is ideaal voor elk huishouden die op een gemakkelijke manier zijn huis wilt stofzuigen, zonder daarvoor de hoofdprijs voor hoeven neer te leggen. Een pluspunt is ook het moderne design van deze snoerloze steelstofzuiger.

Uit de steelstofzuiger test blijkt dat deze steelstofzuiger goed werkt op alle verschillende ondergronden. Of dit nou een harde, houten vloer is of een tapijt, het is allemaal schoon te krijgen met deze steelstofzuiger. Met zijn mooie, scherpe prijs is dit echt één van de beste steelstofzuigers.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

5. Philips 8000 Series XC8043/01

Met zijn geavanceerde technologie hoort de Philips 8000 series steelstofzuiger zeker in deze top 5 beste snoerloze steelstofzuigers. Deze steelstofzuiger heeft namelijk een 360 graden-zuigmondstok. Hierdoor kan hij met gemak het stof van alle kanten tegelijk opzuigen. Alle hoekjes en gaatjes worden niet gespaard als je stofzuigt met deze beste steelstofzuiger.

Deze steelstofzuiger heeft een ontzettend goede accu en kan wel tot 70 minuten lang stofzuigen. Als je hem op de turbostand zet, dan blijkt uit deze steelstofzuiger test dat je hem zo’n 28 minuten kunt gebruiken. Al met al dus een hele goede score voor de accu van een steelstofzuiger!

Een ander mooi detail van deze steelstofzuiger is dat hij een ingebouwde ledverlichting heeft. Hierdoor kun je ook onder de bank nog steeds goed zien wat je aan het doen bent. Ook kun je deze steelstofzuiger met een enkele klik al omtoveren in een kruimeldief. Hierdoor kun je ook de meest onhandige plekjes met gemak bereiken.

Met zijn 2,7 kilo is deze steelstofzuiger ontzettend licht. Met zijn geweldige accu, goede zuigkracht en mooie en geavanceerde technologie, is dit zeker één van de beste steelstofzuigers van dit moment.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

Pluspunten

Minpunten

Wat is de beste steelstofzuiger van dit moment?

Wat de beste steelstofzuiger is van dit moment is een beetje lastig om te zeggen, omdat iedereen weer zijn eigen wensen heeft. De één geeft heel veel om geluid, terwijl de ander de zuigkracht of de wendbaarheid van het apparaat belangrijker vindt. Met onze top 5 hopen we je geholpen te hebben door de beste steelstofzuigers van dit moment te vergelijken.

Als je er zelf wilt achter komen wat de beste steelstofzuiger voor jou is, dan kun je jezelf een aantal vragen stellen:

 • Welke prijscategorie mag mijn steelstofzuiger hebben?
 • Wat moet de zuigkracht van mijn steelstofzuiger zijn?
 • Wat moet de accu van mijn steelstofzuiger zijn?
 • Moet mijn steelstofzuiger heel erg licht zijn?
 • Moet mijn steelstofzuiger ook in een kruimeldief kunnen veranderen?

Als je antwoord geeft op bovenstaande vragen, dan maak je het vinden van de beste stofzuiger een stuk gemakkelijker.

Steelstofzuiger test

Met onze steelstofzuiger test hopen we jou een beetje in de goede richting hebben geduwd zodat ook jij binnenkort een mooie steelstofzuiger bij jou thuis hebt staan. Een steelstofzuiger is namelijk een prachtige aanvulling in jouw huishouden, omdat je op een gemakkelijke manier heel erg effectief jouw huis kunt schoonkrijgen.

Ook zijn steelstofzuigers vrij licht en kun je ze gemakkelijk opbergen, waardoor ze niet veel ruimte innemen op de momenten dat je ze niet gebruikt. Al met al zijn goede steel stofzuigers een goede koop. Wij hopen dat wij met ons koopadvies het vinden van de beste steel stofzuiger voor jou iets gemakkelijker gemaakt te hebben.

beste steelstofzuiger

Veelgestelde vragen

Wat is een steelstofzuiger?

De steelstofzuigers van tegenwoordig zijn even krachtig als traditionele stofzuigers, echter hebben steelstofzuigers geen snoer. Een snoerloze stofzuiger is gemakkelijk in gebruik. Aan de steel zit de stofreservoir en de motor bevestigd. Het fijne aan een draadloze steelstofzuiger is dat je ze gemakkelijk door je huis kunt bewegen zonder dat de hele stofzuiger achter je aan moet trekken.

Wat zijn de voordelen van een steelstofzuiger?

Ten opzichte van een “gewone” stofzuiger heeft een snoerloze steelstofzuiger ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Geen snoer
 • Ontzettend wendbaar
 • Eenvoudig opbergen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Licht van gewicht
Heeft een steelstofzuiger ook nadelen?

Een steelstofzuiger is erg makkelijk in gebruik. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Daarom hebben we ook de nadelen op een rijtje gezet:

 • Beperkte gebruiksduur
 • Opladen kan uren duren
 • Soms minder zuigkracht dan traditionele stofzuigers
 • Stofreservoir moet je legen
Wat is de beste steelstofzuiger van 2024?

Het vinden van de beste steelstofzuiger kan erg lastig zijn. Er komen tegenwoordig steeds meer steelstofzuigers op de markt, waardoor je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hopen jou met onze steelstofzuiger test te helpen bij het vinden van de beste koop.

Wat is de accugeduur van steelstofzuigers?

Vaak is de accuduur afhankelijk van de stand die je gebruikt. In de hoogste stand kunnen de meeste steelstofzuigers ongeveer 20 á 30 minuten zuigen. Let daarom altijd op de accuduur bij aanschaf van een draadloze steelstofzuiger.