Beste smartwatch (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Smartwatch test: de beste smartwatches van dit moment!

Wil je jouw smartwatch graag upgraden met een betere? Of ben je op zoek naar jouw eerste smartwatch? Smartwatches zijn enorm geavanceerde apparaten die je eigenlijk iedere dag wel kunt gebruiken. Je kunt ze als een horloge gebruiken, maar daarnaast hebben ze nog veel meer functies. Zo geeft een smartwatch ook meldingen die handig zijn voor het dagelijks leven.

Zo kun je sommige smartwatches ook als telefoon gebruiken of gebruiken bij het sporten. Een aantal smartwatches kunnen zelfs je leven redden omdat ze automatisch alarmcentrales kunnen bellen! Ook kunnen de beste smartwatches jouw gezondheid in zijn algemeenheid goed observeren, waardoor je precies weet hoe het er met je aan toegaat.

Wij hebben speciaal voor jou een top 5 samengesteld met de beste smartwatches voor heren en dames. Dit zijn de resultaten van onze smartwatch test.

1. Apple Watch Series 6

Maak kennis met de Apple Watch Series 6. Deze Apple Watch meet het zuurstofgehalte in je bloed met een baan­brekende nieuwe sensor en app. Maak een ECG waar en wanneer het jou uitkomt en bekijk in één oogopslag je wor… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

2. Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 is een enorm uitgebreide smartwatch met een enorm scala aan gezondheidsopties en interface instellingen. De Samsung Galaxy Watch3 heeft een heren en dames model een echt leren band en he… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.7/5
4.7/5

3. Huawei Watch GT

Deze smartwatch is je hulpmiddel bij een actieve levensstijl. De Huawei Watch GT is geschikt voor hardlopen, zwemmen, fietsen, wandelen en bergklimmen. De Huawei Watch GT is voorzien van een amoled touchscreen display en dr… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

4. Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 heeft alles wat je nodig hebt om gemotiveerd te blijven. Laat je telefoon thuis en registreer tempo en afstand met ingebouwde gps. Ontvang oproep-, bericht- en appmeldingen, bedien Spotify en Deezer wan… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,3/5
4.3/5

5. Huami Amazfit BIP

De nieuwste toevoeging aan de portfolio van smartwatches van Xiaomi. Bip biedt een verbluffende batterijduur van meer dan 45 dagen na één keer opladen, een reflecterend, altijd aan te passen kleurenaanraakscherm, GPS, bar… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4/5
4/5

1. Apple Watch Series 6

Als je op zoek bent naar de beste Apple Watch, dan is de Apple Watch Series 6 jouw beste keus. Zowel voor dames als heren is het de beste smartwatch dat momenteel op de markt is. De smartwatch bouwt door op de Series 5 die ook al enorm gewaardeerd werd.

Een groot voordeel van deze smartwatch is dat het scherm altijd aan blijft staan zodat je elk moment gemakkelijk op jouw smartwatch kunt kijken. Ook heeft het een verzameling van gezondheidsfuncties waardoor je jouw gezondheid gemakkelijk in de gaten kunt houden. Een extra toevoeging van deze smartwatch is dat je nu ook het zuurstofgehalte in jouw bloed gemakkelijk kunt bijhouden.

Een andere belangrijke functie van deze beste smartwatch is het feit dat de smartwatch nu in kleur wordt geleverd. De mooie blauwe en rode kleuren zorgen voor een extra bijzondere ervaring.

De batterijduur van de Apple Watch is 18 uur, waardoor je hem vrijwel de gehele dag kunt dragen. Als je de smartwatch ook in de nacht wilt dragen, dan kun je gebruik maken van het feit dat deze Apple Watch enorm snel oplaadt. In slechts anderhalf uur is jouw smartwatch al volledig opgeladen. Wanneer je hem in de nacht draag, zal de slaapregistratie ook werken op de smartwatch.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

Pluspunten

Minpunten

2. Samsung Galaxy Watch 3

Eén van de meest stijlvolle smartwatches die nu op de markt is: de Samsung Galaxy Watch 3. Dit nieuwe model van Samsung Galaxy is een prachtige smartwatch voor iedereen. Hij komt in verschillende maten: 41 mm en 45 mm. Daarnaast heb je ook een variant waardoor je jouw smartphone prima thuis kunt laten. 

De Samsung Galaxy Watch onderscheidt zich door een langere batterijduur van wel 2 dagen. Waardoor je de smartwatch gemakkelijk dag en nacht kunt gebruiken. Daarnaast heeft deze smartwatch meer muziekopslag dan zijn voorganger. Ook heeft hij een ECG-tracking en valdetectie.

Dit is niet voor niets de beste smartwatch voor heren, maar ook onder de dames is hij erg populair. Een tegenvaller van deze smartwatch is dat de appstore van Samsung minder opties heeft dan die van Apple. Toch is dit de beste smartwatch Android dat op dit moment verkrijgbaar is.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

3. Huawei Watch GT

Deze smartwatch is perfect voor iedereen die houdt van een minimalistische levensstijl. Vind jij draagervaring belangrijk? Dan is de comfortabele Huawei Watch GT een aanrader. Door zijn ergonomische design zit hij lekker om de pols. Ook hij is licht en heeft het een mooie, maar simpel design die past bij elke outfit.

De Huawei Watch GT heeft een ontzettend lange batterijduur van maar liefst 14 dagen, waardoor je deze beste smartwatch altijd en overal met je mee kunt nemen.

Deze smartwatch heeft verschillende functies die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Het meet je hartslag en daarnaast meet het ook diverse activiteiten zoals fietsen en rennen. De fitnessfunctionaliteiten zijn vrij basic, maar je kunt ze gemakkelijk uitbreiden door een app te downloaden.

Zoek je een smartwatch die geschikt is voor onderwater en met ingebouwde gps? Dan is deze smartwatch een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

Pluspunten

Minpunten

4. Fitbit Versa 3

Deze smartwatch komt als één van de beste uit de test, doordat de prijs in de middenklasse hangt, maar wel heel veel handige functies heeft. Deze smartwatch is ideaal voor als je jouw slaap wilt bijhouden en heeft zelfs een levensduur van 6 dagen, waardoor je hem niet continu hoeft op te laden.

Ook kun je deze smartwatch goed gebruiken als je jouw telefoon tijdelijk thuis wilt laten tijdens het sporten. De ingebouwde GPS werkt namelijk ook zonder telefoonconnectie.

De Fitbit Versa 3 is de ideale smartwatch als je gezond wilt blijven met sporten. Er zit namelijk een programma in geïnstalleerd waarin wordt uitgegaan van 150 minuten per week actieve zones. Dit programma is afgeleid van het doel dat de AHA en de WHO hebben aanbevolen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,3/5
4.3/5

Pluspunten

Minpunten

5. Huami Amazfit BIP

Op zoek naar de beste smartwatch die wat goedkoper is? Dan kun je ook eens kijken naar de Huami Amazfit BIP. Dit is één van de beste smartwatch Android en heeft een ingebouwde GPS-tracker en hartslagmeter.

Deze prachtige smartwatch kun je maar liefst voor 45 dagen gebruiken, zonder dat je hem hoeft op te laden. Ook heeft hij een mooi kleuren design die vriendelijk is voor jouw ogen.

Deze smartwatch is wel wat beperkter dan bijvoorbeeld de concurrenten van Android en Apple. Je kunt namelijk maar uit vijf wijzerplaten kiezen en je kunt niet op meldingen reageren via deze smartwatch. Maar als je op zoek bent naar een goedkopere smartwatch, dan is dit zeker één van de beste smartwatches op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,3/5
4.4/5

Pluspunten

Minpunten

Budget smartwatch of een premium smartwatch?

Iedereens budget is anders en zo is het ook logisch dat sommige mensen voor een budget smartwatch kiezen, terwijl anderen liever een wat meer geavanceerdere smartwatch willen aanschaffen.

Budget smartwatches

De budget smartwatches van tegenwoordig worden al vanaf een aantal tientjes verkocht. Hiermee kun je verwachten dat je inkomende oproepen kunt ontvangen, maar ook sms’jes en e-mails kunt lezen. Je kunt helaas niet altijd op de berichten reageren.

Daarnaast zijn ze vaak te vergelijken met fitnesstrackers, maar kun je vaak wel extra apps op de smartwatch installeren.

Premium smartwatches

In de duurdere categorie kun je veel meer van een smartwatch verwachten. Ze doen alles wat de basismodellen ook doen, maar hebben daarnaast nog veel extra functies. Zo kunnen ze de GPS-locatie volgen en ook andere activiteiten van jou volgen. Ook hebben ze vaak een slaaptracker en een aanraakscherm met prachtige kleuren.

De premium smartwatches zijn de beste smartwatches op de markt en kunnen in veel gevallen ook (gedeeltelijk) jouw smartphone vervangen.

Wat is de beste smartwatch?

Het is lastig om te zeggen wat de best smartwatch voor heren of de beste smartwatch voor dames is, omdat elke smartwatch zijn eigen voordelen met zich meebrengt. Ook zijn de smartwatches in verschillende prijscategorieën te vinden, waardoor er altijd wel een smartwatch bijzit voor iedereens budget.

Een aantal dingen waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste smartwatch voor jou:

  • Wat is de prijs van de smartwatch?
  • Wat is het design van de smartwatch?
  • Hoelang gaat de batterij van de smartwatch mee?
  • Welke functies wil ik sowieso hebben op mijn smartwatch?
  • Is de smartwatch ook waterproof?
  • Kan de smartwatch mijn slaap tracken?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoord, dan kun je op die manier de beste smartwatch voor jouzelf vinden. Of dit nou een beste smartwatch Android is, of een ander model. Het kan allemaal!

Beste smartwatch

Veelgestelde vragen

Wat is een smartwatch?

Letterlijk is de betekenis van “smartwatch”: slim horloge. Een smartwatch is dan ook een horloge met ingebouwd computertje met besturingssysteem. Dit systeem is te koppelen met je smartphone door de app te downloaden. Afhankelijk van de functionaliteiten kan je de smartwatch gebruiken voor het beheren van je agenda, bellen, gezondheidsanalyses en nog veel meer.

 

 

Welke smartwatch merken zijn populair?

De meeste populaire merken zijn Apple, Fitbit, Huawei, Garmin, Samsung en Huami. Als je kiest voor een 

Welk besturingssysteem is de beste keuze?

Welk besturingssysteem voor jou de beste keuze is ligt aan het merk smartphone dat je hebt. Heb je een iPhone? Dan kun je het beste kiezen voor een iOS smartwatch. Op het moment dat je een Samsung smartphone hebt, dan is een Android smartwatch aangeraden.

Wat is de beste smartwatch van 2024?

Benieuwd naar de beste smartwatch van dit jaar? Wij hebben de beste producten van dit moment op een rijtje gezet.

Zijn de producten onafhankelijk getest?

Bij BesteKoopwijzer.nl zijn we geheel onafhankelijk. Wij werken dan ook niet samen met bepaalde merken, waardoor we op basis van testen, productinformatie en reviews geheel onafhankelijk de beste koop selecteren.