Beste mobiele airco (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juli 2024

Mobiele airco test: wat is de beste koop?

Krijg jij het ook zo warm in de zomer en ben je op zoek naar de beste mobiele airco? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende mobiele airco’s onderzocht en hebben een mooie top 5 lijst voor jou samengesteld.

Tijdens het samenstellen van onze top 5 hebben we op een aantal dingen gelet. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken hoe energiezuinig de beste mobiele airco is, wat de beste koop mobiele airco is, wat het geluidsniveau is en hoeveel vierkante meter de mobiele airco kan bereiken. Bekijk hieronder onze top 5 beste mobiele airco’s van dit moment.

1. De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO

Met deze De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO Mobiele Airco regel je de juiste temperatuur binnen je woning. Dankzij zijn wieltjes is dit model eenvoudig te verplaatsen van kamer naar kamer. De De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO heeft een vermogen va… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

2. Aspen AX3007/1

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke, energiezuinige en draagbare airconditioner? Dan is de Aspen AX3007/1 mobiele airco perfect voor u! Met deze airco kunt u niet alleen uw ruimte koelen, maar ook ventileren en de luchtvochtigheid regu.. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.8/5
4.8/5

3. De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

Met deze De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent Mobiele Airco regel je de juiste temperatuur binnen je woning. Dankzij zijn wieltjes is dit model eenvoudig te verplaatsen van kamer naar kamer. De De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent heeft een ver… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

4. Tristar AC-5477 3-in-1

De Tristar AC-5477 3-in-1 mobiele airconditioner kan overal ingezet worden waar verkoeling nodig is. Dankzij het mooie en compacte design neemt de airco zo min mogelijk ruimte in en verplaats je hem eenvoudig. Het verkoelende effect is direct merkbaar en i… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

5. Tomado TMA9001B

Met deze mobiele airco TMA9001B van Tomado slaap je tijdens de warme zomerdagen heerlijk door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000BTU en is geschikt voor ruimtes tot 80m³. Je kunt eenvoudig e… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

1. De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO

Eén van de beste mobiele airco’s die nu verkrijgbaar is op de markt is zeker de De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO. Deze mobiele airco is voor ons de beste koop van dit moment door de vele pluspunten die hij heeft, waar het krachtige koelvermogen er een van is.

Een groot voordeel van deze mobiele airco is dat hij tot wel 36 vierkante meter kan verkoelen. Dus heb je een grote slaapkamer of een grote woonkamer? De De’Longhi Pinguino PAC CN93 ECO kan deze kamers dan met gemak verkoelen.

Het is ook één van de meest zuinige mobiele airco’s van dit moment. Daardoor hoeft jouw energierekening ook niet over te lopen als je in de zomer deze heerlijke airco hebt aangezet.

Het geluidsniveau van deze airco is goed. Met zijn 64dB zal je je niet storen aan deze mobiele airco.

Heb je last van een hele vochtige kamer? Dan kan deze mobiele airco je daar ook bij helpen. Hij koelt namelijk niet alleen je kamer, maar hij kan de kamer ook goed ontvochtigen. Deze mobiele airco kan tot wel 36 liter per dag ontvochtigen.

Al met al is de De’Longi Pinguino PAC CN93 ECO een enorm goede aankoop en toevoeging om jouw warme huis koel te houden. Bij ons is dit model het beste uit de mobiele airco test gekomen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

Pluspunten

Minpunten

2. Aspen AX3007/1

Nog zo’n geweldige mobiele airco: de Aspen AX3007/1! Deze mobiele airco is onwijs goed in het verkoelen van grotere ruimtes. Heb je een kamer tot 44 vierkante meter? Dan kan deze goede mobiele airco die kamer prima verkoelen naar de temperatuur die jij graag wilt.

Deze mobiele airco heeft een mooi design en is makkelijk te gebruiken. Het geluidsniveau is vrij goed omdat hij maar een geluidsniveau van 65 dB heeft. Ook kun je een timer instellen op deze mobiele airco. Daardoor kun je hem precies gebruiken op de tijdstippen dat je hem nodig hebt.

Twee kleine nadelige puntjes zijn dat de mobiele airco wat aan de zware kant is omdat hij 33 kg weegt. Ook is hij wat duurder dan wat andere, goede mobiele airco’s. Al met al is dit een goede mobiele airco die als op een na beste uit onze  mobiele airco test is gekomen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

3. De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

Deze mobiele airco is één van de beste mobiele airco’s van 2021, voornamelijk omdat de prijs en kwaliteit zo’n goede verhouding hebben. De De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent is relatief betaalbaar voor een goed werkende en stille airco.

Je kunt met deze mobiele airco kamers verkoelen tot wel 36 vierkante meter. Hij is ook nog eens energiezuinig en maakt niet te veel geluid doordat hij zo’n 62 dB verbruikt. Een goede en goedkope airco dus die jou heel veel hete zomers kan besparen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

4. Tristar AC-5477 3-in-1

Nog zo’n goede koop! De Tristar AC-5477 3-in-1. Dit model van het merk Tristat komt uitstekend uit onze mobiele airco test omdat hij wat goedkoper is, maar wel heel erg goed koelt. De prijs-kwaliteitsverhouding is dan ook erg goed. Je kunt verwachten dat hij jouw kamer met gemak zo’n 7 graden koeler kunt laten worden. Deze mobiele airco werkt het beste in kamers onder de 22 vierkante meter.

Een heel erg groot voordeel van deze mobiele airco is dat hij zo lekker licht is. Met zijn 18 kg is hij één van de lichtere mobiele airco’s uit deze test. Daardoor kun je hem gemakkelijk verplaatsen van kamer naar kamer.

Aan andere mooie bijkomstigheid van deze mobiele airco is dat hij ook goed de lucht kan ontvochtigen. Dit helpt ook in een aangenaam kamerklimaat.

Met zijn 65 dB is hij vergelijkbaar met de andere mobiele airco’s uit deze test. Voor deze goede prijs is deze mobiele airco dan ook de beste koop van dit moment als je op zoek bent naar een goedkope mobiele airco. Ideaal om een ruimte in huis heerlijk koel te houden.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

5. Tomado TMA9001B

De laatste mobiele airco in onze top 5 is de Tomado TMA9001B. Dit is een goede mobiele airco die naast het verkoelen van jouw kamer, ook de kamer kan ontvochtigen en ventileren. Hierdoor is het een hele praktische mobiele airco die een enorme toevoeging is aan jouw huishouden.

Deze krachtige mobiele airco kan ruimtes verkoelen tot wel 31 vierkante meter. Met zijn goedkope prijs is het daarom één van de beste mobiele airco’s in 2021.

Ook heeft deze mobiele airco een afstandsbediening en een timer. Hierdoor kun je de mobiele airco gemakkelijk bedienen en kun je hem automatisch aan en uit laten gaan.

Al met al komt deze mobiele airco goed uit de test omdat hij zo effectief is, maar ook nog eens goedkoop is. Met zijn 24,7 kg is hij ook niet één van de zwaardere airco’s en is hij nog steeds vrij gemakkelijk te verplaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

Best geteste mobiele airco

Hierboven hebben we een aantal mobiele airco’s vergeleken en hebben we een top 5 samengesteld van de beste geteste mobiele airco’s. Sommige mobiele airco’s zijn wat prijziger dan anderen, maar er zit een mobiele airco bij voor elk budget. Onze top 5 is dan ook samengesteld op basis van prijs-kwaliteitsverhouding.

De beste mobiele airco kan jouw kamer goed verkoelen. Daarnaast kunnen veel mobiele airco’s van tegenwoordig ook de kamers goed ontvochtigen en ventileren. Hierdoor zal je de zomermaanden veel aangenamer door kunnen komen omdat je een heerlijk klimaat in jouw eigen huis kunt creëren met deze mobiele airco’s.

Welke mobiele airco is de beste koop?

De beste koop voor een mobiele airco is helemaal persoonlijk. Een goede mobiele airco voldoet namelijk aan jouw persoonlijke wensen. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een mobiele airco aanschaft kunnen de volgende zijn:

 • Wat moet het bereik van mijn mobiele airco zijn?
 • Hoe groot is mijn kamer die ik graag wil verkoelen?
 • Moet mijn mobiele airco energiezuinig zijn?
 • Moet mijn mobiele airco ook de lucht kunnen ontvochtigen?
 • Mag mijn mobiele airco wat meer geluid maken of wil ik een hele stille mobiele airco?
 • Hoe zwaar mag mijn mobiele airco zijn?
 • Wat is mijn budget voor mijn mobiele airco?

Als je antwoordt hebt gegeven op bovenstaande vragen, dan zal je zien dat je hierdoor makkelijker een keuze kunt maken om de beste mobiele airco voor jou te bestellen.

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een aircooler?

Als je al een aircooler in huis hebt, dan vraag je je misschien af of het waard is om te investeren in een mobiele airco. Ons antwoord is daarop wel ja, omdat een mobiele airco veel effectiever is dan een aircooler. Hoe komt dat? Dat leggen wij graag uit!

Mobiele airco’s en aircoolers lijken qua uiterlijk best veel op elkaar. Maar ze verschillen wel degelijk. Een mobiele airco heeft namelijk een afvoerslang in het apparaat zitten waardoor hij gemakkelijk de warme lucht kan afvoeren. Omdat de aircooler dit niet heeft, is het voor de aircooler veel moeilijker om jouw kamer af te laten koelen.

Een gemiddelde mobiele airco kan jouw kamer tot wel 10 graden laten afkoelen terwijl een aircooler dit tot maar 3 graden kan. Bij een mobiele airco kun je jouw gewenste temperatuur gemakkelijk instellen. Hierdoor is een mobiele airco veel effectiever dan een aircooler.

De beste mobiele airco 2021

Het aanbod mobiele airco’s is de laatste jaren flink gegroeid. Het is niet zo gek dat jij tijdens je zoektocht naar de beste koop door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn wij aan de slag gegaan met onze mobiele airco test. Met als resultaat een top 5 beste mobiele airco’s van dit moment. 

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan ons koopadvies en dat je op deze manier de beste mobiele airco voor jouw situatie kunt aanschaffen. Op die manier zal jouw huis heerlijk koel aanvoelen op de warme, zomerse dagen.

beste mobiele airco

Veelgestelde vragen

Mobiele airco met of zonder slang?

Twijfel jij tussen een mobiele airco met slang of zonder slang? Dan adviseren wij altijd om te gaan voor een mobiele airco met slang. Met een afvoerslang kan de mobiele airco namelijk de warme lucht effectief afvoeren naar buiten, waardoor die beter koelt. Ons advies is dus om altijd te gaan voor een mobiele airco met afvoerslang.

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

Een mobiele airco heeft een flink aantal voordelen ten opzichte van een split unit airco. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

 • Eenvoudig de gewenste temperatuur instellen. Vaak kan dit met een afstandsbediening.
 • Heerlijk slapen in een koele slaapkamer tijdens warme zomerdagen.
 • Een mobiele airco is gemakkelijk verplaatsbaar, waardoor je hem in meerdere ruimtes kunt gebruiken.
 • Goedkoop alternatief voor een split unit airco systeem.
 • Tijdens de wintermaanden kan je de mobiele airco eenvoudig opbergen.
 • Naast koelen hebben de meeste mobiele airco’s nog veel meer functies. Zoals bijvoorbeeld ventileren of luchtontvochtiging.
Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt vrij eenvoudig. De warmte lucht wordt bij mobiele airco’s met afvoerslang naar buiten afgevoerd en bij modellen zonder slang wordt de warme lucht door vloeistof in de airco verdampt. De lucht wordt verkoeld en vervolgens de ruimte ingeblazen. 

 

Wat is de beste mobiele airco van 2024?

Op zoek naar de beste mobiele airco van dit moment? Wij hebben vijf modellen die als beste uit de test kwamen in een top 5 gezet. Bekijk hierboven de vijf beste mobiele airco’s van dit jaar.

Wat betekent BTU?

De afkorting BTU komt regelmatig voor in de product beschrijvingen van de mobiele airco’s. BTU is de eenheid waarmee het vermogen van een airco wordt weergegeven. Hoe hoger het getal van het BTU, hoe meer koelvermogen een mobiele airco heeft.