Beste koffiebonen

Laatst bijgewerkt: juli 2024

Koffiebonen test 2023: wat zijn de lekkerste koffiebonen?

Ben jij een echte koffie liefhebber? Dan is het goed om te weten wat de beste koffiebonen van dit moment zijn. Op die manier kan je thuis of op jouw werk genieten van de lekkerste koffie.

Niet elke koffieboon smaakt hetzelfde. Waar de koffie wordt gemaakt, onder welke omstandigheden de koffiebonen groeien, wanneer ze worden geplukt en hoe ze worden gedroogd, zijn een aantal voorbeelden die allemaal invloed hebben op de smaak van de koffiebonen. Daardoor zie je dat er een groot verschil is in de smaak van de verschillende koffiebonen.

Wij hebben heel wat koffiebonen getest en zijn hiermee tot de beste 5 koffiebonen gekomen van 2021. Hier komen ze!

1. Lavazza Gran Crema Espresso Koffiebonen

Een langzaam gebrande blend van bonen, L’Espresso Gran Crema heeft aromatische noten van gebak met een blijvende crema en harmonieuze smaak. De L’Espresso Gran Crema  koffiebonen van Lavazza bestaat voor 60% uit arabica bonen. Deze zijn… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

2. Gaggia Koffiebonen Arabica

Geroosterd in de traditionele Noord-Italiaanse stijl is deze Gaggia Arabica blend gemaakt van de top selectie van de meest verfijnde Arabica koffiebonen uit Midden-en Zuid-Amerika. 100% top kwaliteit Arabica bonen voor een zachte milde smaak koffie en speciaal gebrand voor Gaggia volautomatische koffie mach… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.5/5
4.5/5

3. Gran Maestro Italiano Koffiebonen

Gran Maestro Originale koffiebonen zijn het ware koffiegenot met hinten van karamel, wat een arabicaverwennerij! De Gran Maestro Italiano Originale is een medium roast van 100% arabica bonen en is afkomstig uit de beste koffiegebieden van Colombia en Brazi… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,3/5
4.3/5

4. L'OR Espresso Onyx Koffiebonen

De intense L’OR Espresso Onyx is een ode aan de ultieme essentie van pure espresso: superieure, donker gebrande Arabica- en Robusta bonen zijn fijn gebrand om een uitgesproken en krachtige melange te onthullen. Dompel je onder in… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,2/5
4.2/5

5. Kimbo Koffiebonen Aroma Gold

Kimbo Aroma Gold is een prachtige 100% Arabica koffie die medium is gebrand. Dit zorgt voor een uitgebalanceerde smaak met een milde body. Kimbo Aroma Gold is een heerlijke melange van 100% arabica. De medium branding zorgt voor ee… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4/5
4/5

1. Lavazza L’Espresso Gran Crema koffiebonen

Uit onze koffiebonen test komen de Lavazza L’Espresso Gran Crema koffiebonen als de beste koffiebonen uit de test. Deze koffiebonen komen uit Zuid-Amerika waar ze heerlijk langzaam zijn gebrand. Ze hebben een lichtbruine crème laag en bestaan voor 70% uit arabica koffiebonen.

Een groot voordeel van deze koffiebonen is dat ze luchtdicht met een ventiel worden verpakt. Hierdoor behouden ze langdurig hun heerlijke aroma. Deze koffiebonen zijn ideaal voor bijvoorbeeld een espresso of een cappuccino. Ook zijn ze nog eens goed betaalbaar. Al met al is dit een heerlijke koffieboon die het beste uit onze koffiebonen test is gekomen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

2. Gaggia koffiebonen Arabica

Als je houdt van een goede, intense koffie, dan zijn de koffiebonen van Gaggia koffiebonen Arabica één van de beste koffiebonen van dit moment. De koffie is niet per sé heel erg sterk, maar de aroma van de koffie is heel erg smaakvol.

De Gaggia koffiebonen Arabica komen uit Midden-Amerika en worden vervolgens in Milaan gebrand en verpakt door Albert Verani. Deze koffiebonen zijn heerlijk voor de alledaagse espresso omdat het een vrij laag cafeïnegehalte heeft. Hierdoor kun je deze koffie gemakkelijk de hele dag door drinken.

Een ander fijn kenmerk van deze lekkere koffiebonen is dat ze een kleine chocoladesmaak hebben, omdat de bittere accenten van de koffie niet echt aanwezig zijn in deze koffiebonen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

Pluspunten

Minpunten

3. Gran Maestro Italiano koffiebonen

Deze lekkere koffiebonen zijn ideaal voor die koffieliefhebbers onder ons die ook graag gecertificeerde koffiebonen willen hebben. De Gran Maestro Italino koffiebonen worden geproduceerd in Colombia en Brazilië. Ze hebben een hele fijne aroma. De koffiebonen creëren een lekkere balans die een beetje mild, fris en karamelachtig is. Het kan ook een beetje doen denken aan melkchocolade. Al met al is dit dus een heerlijke koffieboon die geschikt is voor iedereen die van heerlijke koffie houdt.

De koffiebonen zijn afkomstig uit de beste koffiegebieden van Colombia en Brazilië. Daarnaast zijn de koffiebonen ook nog eens Rainforest Alliance Certified. Ook worden de koffiebonen klimaatneutraal geproduceerd.

Wanneer je de Gran Maesto Italiano koffiebonen bestelt, dan weet je dus dat je een lekkere koffiebonen bestelt die ook nog eens een bewuste keuze is.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,3/5
4.3/5

Pluspunten

Minpunten

4. L’Or Espresso Onyx

Eén van de meest bekende koffiebonen: de L’Or Espresso Onyx. Ze zijn ook niet voor niets zo bekend, want deze koffiebonen zijn onwijs lekker. Deze goede koffiebonen zijn heel erg krachtig, waardoor ze een goede keus zijn voor koffieliefhebbers die van een sterke, intense koffie houden.

De mix van de arabica en robusta koffiebonen zorgen ervoor dat ze ideaal zijn voor een sterke espresso of een heerlijke cappuccino.

Als je voor de L’Or Espresso Onyx kiest, dan kies je voor een heerlijke, klassieke smaak koffie. Intense en donker gebrande koffiebonen liefhebbers zullen echt genieten van deze koffiebonen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,2/5
4.2/5

Pluspunten

Minpunten

5. Kimbo koffiebonen aroma Gold

De koffiebonen van Kimbo koffiebonen aroma Gold komen heel goed uit de koffiebonen test. Dit komt vooral omdat de koffiebonen vrij krachtig zijn, waardoor je een heerlijke koffie kan zetten met aangename accenten.

De koffiebonen zijn niet zo sterk voor een krachtige espresso, maar zijn ideaal voor bijvoorbeeld een lekkere macchiato. De accenten van de koffiebonen zijn namelijk vrij zoet en kunnen een beetje doen denken aan chocolade. Een heerlijke smakencombinatie dus voor de echte koffie-liefhebber!

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

Welke koffiebonen zijn de beste koffiebonen van de wereld?

Als je op zoek gaat naar de beste koffiebonen van de hele wereld, dan zal je zien dat iedereens smaak hierin verschilt. De één houdt van een hele sterke en donkere koffie terwijl iemand anders juist meer houdt van een koffie met zachte en zoete accenten. Wat de beste koffiebonen zijn hangt dus helemaal af van jouw persoonlijke smaak. Wel zijn er een aantal dingen die een koffieboon heel erg lekker kunnen maken. De koffiebonen in onze top 5 zijn wat ons betreft de lekkerste koffiebonen van dit moment.

Waar komen de verschillende soorten koffiebonen vandaan?

Welke koffiebonen komen waar vandaan? De meeste koffiebonen komen uit warme, tropische landen omdat dit het ideale klimaat is voor de koffieboon om goed te groeien. Een aantal bekende landen waar koffiebonen vandaan komen zijn: Colombia, Brazilië, Ethiopië, Kenia en Hawaii. Dit zijn momenteel de meest populaire landen wat betreft koffie. Toch kunnen lekkere koffiebonen ook uit andere landen afkomstig zijn. Je hoeft je dus niet vast te houden aan de koffiebonen die enkel uit deze landen komen.

Zo bewaar je jouw koffiebonen het beste

Heb jij de lekkerste koffiebonen gevonden? Dan is het belangrijk dat je ze goed bewaart. Het beste is om de koffiebonen op een droge en donkere plek te bewaren. Op die manier blijven ze het langste goed. Ook is het een goed idee om de koffiebonen in een luchtdichte bak te doen als je ze eenmaal hebt geopend. Op die manier blijven de koffiebonen beter en langer houdbaar.

Het is in ieder geval geen goed idee om de koffiebonen in de koelkast of de vriezer te bewaren. Er komt dan namelijk te veel vocht bij de koffiebonen en het kan daarnaast ook de smaak van de koffiebonen bederven.

De lekkerste koffiebonen

De lekkerste koffiebonen kunnen zowel van arabica koffiebonen gemaakt worden of van robusta koffiebonen. Beide bonen hebben zo hun eigen kwaliteiten.

Arabica koffiebonen

Arabica is toch wel de bekendste en meest populaire van de twee. De arabica koffiebonen zijn over het algemeen populairder omdat ze een wat zoetere smaak hebben en een wat hogere zuurgraad.

Robusta koffiebonen

Een groot voordeel van de robusta koffieboon is dat het wat goedkoper is omdat het onderhoud van de plant een stuk eenvoudiger is. Daarnaast heeft de robusta koffieboon een hoger cafeïnegehalte.

De beste koffiebonen voor jou

Wat de beste koffiebonen zijn, ligt dus helemaal aan jou. Of je voor arabica koffiebonen gaat of voor robusta koffiebonen, dat ligt helemaal aan jouw smaak en aan jouw budget. Ook kun je ervoor kiezen om koffiebonen te kiezen die een goed duurzaamheidskeurmerk hebben, waardoor je weet dat jouw impact van het kopen van de koffiebonen wat beter is.

Onze top 5 is geheel onafhankelijk bepaald door het testen en vergelijken van tientallen soorten koffiebonen. Ook hebben we onderzoek gedaan naar ervaringen en reviews van anderen. Hopelijk hebben we jou een beetje op weg geholpen om de beste koffiebonen van dit moment te gaan vinden. Succes!

Veelgestelde vragen

Hoelang zijn koffiebonen houdbaar?

De meeste koffiebonen zijn tot een jaar houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de bonen hun smaak verliezen als je ze lang bewaard. Het beste kan je koffiebonen tot maximaal 8 weken na hun branddatum drinken voor de meest intense smaak Wil je koffiebonen langer bewaren? Dan kun je ze invriezen.

 

Wat zijn de populairste koffiemerken?

Jaarlijks worden er honderden miljoenen kilo’s koffiebonen geproduceerd door talloze koffiemerken. Het beste koffiemerk bepalen is dan ook erg lastig. Een aantal goede merken zijn: Nescafé, Douwe Egberts, Lavazza, Kimbo, L’or, Gran Maestro en Gaggia.

Wat is de lekkerste branding?

Er geldt geen standaard voor het branden van koffiebonen. Vaak wordt er aangegeven dat koffiebonen licht, medium, medium-donker en donker gebrand zijn. De keuze voor de lekkerste branding is erg persoonlijk. Probeer ze allemaal eens is ons advies.

Wat zijn de beste koffiebonen van 2024?

Op zoek naar de beste koffiebonen van dit jaar? Dan hebben wij de vijf lekkerste voor je op een rij gezet.

Waarom kiezen voor BesteKoopwijzer.nl?

Tegenwoordig wordt men op internet overladen met producten. Het vinden van de beste koop wordt dan ook steeds lastiger. Wij doen dagelijks onderzoek naar de beste producten en geven geheel onafhankelijk aankoopadvies.