Beste kattenvoer (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: april 2024

Welk kattenvoer is als beste getest?

Het vinden van het beste kattenvoer kan best nog eens een klus zijn. Er is namelijk ontzettend veel aanbod en er is heel veel verschillend goed kattenvoer te krijgen.

Welk kattenvoer is nou het beste getest en welke is nou perfect voor jouw kat? Het is in ieder geval belangrijk dat het voer een hoog percentage heeft aan vlees- en eiwitten. Dat is namelijk gezond voor jouw kat. Ook is het belangrijk dat er genoeg vitamines en mineralen in jouw kattenbrokken zitten. Vitamine A is bijvoorbeeld een belangrijke vitamine voor een kat. Wij hebben verschillend kattenvoer vergeleken en zijn op die manier tot een top 5 gekomen.

1. Edgard en Cooper natvoer biologische kuipjes

Goed eten is onmisbaar voor een sterk lichaam en een gezonde geest, dit kan je bereiken met een lekkere combinatie van vers vlees, groenten en fruit zoals de Kuipjes Adult uit de bio organic-lijn van Edgard & Cooper, verkrijgbaar i… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.9/5
4.9/5

2. Whiskas 1+ droge brokjes

Je volwassen kat houdt van het goede leven. Soms zelfs n├ęt een beetje te veel… Daarom geeft Whiskas 1+ Droogvoer haar precies de juiste hoeveelheid energie die ze nodig heeft om een gezond gewicht te behouden. De Whiskas brokjes zijn on…. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

3. Felix Elke Dag Feest natvoer

FELIX Elke Dag Feest is een assortiment heerlijke maaltijden die er z├│ lekker uitzien ├ęn zo lekker ruiken alsof je het zelf hebt klaargemaakt. Speciaal bereid met malse vlezige stukjes in een overheerlijke gelei. Jouw deugniet zal elke keer we… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

4. Prins VitalCare Multicat

VitalCare Multicat is een hoogwaardige voeding speciaal samengesteld op basis van natuurlijke bouwstoffen die een gezonde werking van het lichaam van je volwassen kat ondersteunt. Of het nu gaat om binnenkatten of buitenkatten, klein of gr… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

5. Royal Canin Indoor 27

Royal Canin Indoor 27 is het beste kattenvoer voor binnenshuis levende katten met een normaal lichaamsgewicht. Een kat die uitsluitend binnenshuis leeft, heeft een lager activiteitenniveau. Het caloriegehalte van de voeding m… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

1. Edgard en Cooper natvoer biologische kuipjes

Het beste natvoer voor katten is zeker deze biologische kuipjes van Edgard en Cooper. Doordat het om natvoer gaat, blijft de vochtbalans van jouw kat goed en voorkom je uitdroging bij jouw kat.

Dit beste kattenvoer is helemaal graanvrij. Dit is erg voordelig voor de spijsvertering van jouw kat en is zeker fijn voor gevoelige katten die last krijgen van veel granen. Daarnaast is dit kattenvoer best getest op verschillende onderdelen. Zo zijn de ingredi├źnten van dit voer van biologische aard. Ook zit er veel taurine in dit voer, wat belangrijk is voor goede ogen en een sterk hart.

Dit kattenvoer houdt jouw kat dus mooi gezond en sterk. Het smaakt ook nog eens lekker omdat er verschillende vlees ingredi├źnten zijn toegevoegd aan dit voer. Het bevat namelijk 14% rund, 12% kalfsvlees en ook nog eens lekkere biologische kip. Jouw kat wordt dus zeker enthousiast van dit heerlijke kattenvoer!

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

Pluspunten

Minpunten

2. Whiskas 1+ droge brokjes

Als je op zoek bent naar droogvoer, dan zijn deze brokjes van Whiskas zeker een goed product voor jouw kat. Wij vinden de beste kattenbrokken. Het is goed voor een kat die al volwassen is en geen speciale allergie├źn heeft. Ook zijn deze droge brokken lekker gevarieerd waardoor jouw kat hier langdurig plezier van heeft.

Aan dit droogvoer zitten voedingsstoffen toegevoegd, wat ervoor zorgt dat jouw kat gezond blijft. De verschillende mineralen zijn bijvoorbeeld goed voor het urinestelsel van jouw kat. Ook zitten er Omega-6 vetzuren en zink in deze brokjes waardoor jouw kat een gezonde huid en een mooie, glanzende vacht houdt. De vitamine A in dit kattenvoer zorgt voor een goed gezichtsvermogen.

Fijn aan deze verpakking is dat hij makkelijk te hersluiten is. Hierdoor kun je de kattenbrokken weer gemakkelijk opbergen als je klaar bent met voeren en blijven ze langer goed. De brokken blijven extra lang lekker, ook als je kiest voor de grote verpakking.

Dit kattenvoer kent wel een hoog percentage aan granen en plantaardige voedingsstoffen. Dit is niet per se voordelig voor jouw kat en kan daarom gezien worden als nadeel van deze kattenbrokken.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

3. Felix Elke Dag Feest natvoer

Nog een keer enorm goed kattenvoer! Het kattenvoer van Felix is erg bekend en dat is ook niet voor niets. Veel katten zijn verzot op dit kattenvoer door de combinatie van de lekkere smaken en dat het ook nog eens gezond is voor jouw kat.

Dit kattenvoer wordt geleverd in verschillende maaltijdzakjes wat erg handig is als je jouw kat snel wilt voeren. Het bevat onder andere veel verschillende vitamines wat gezond is voor jouw kat. Zo zit er Vitamine A, D3 en E in dit beste kattenvoer.

Ook kun je kiezen uit verschillende smaken van dit kattenvoer. Zo is er kabeljauw, tonijn, rund en kip. Doordat de verschillende smaken in losse zakjes zitten, kun je gemakkelijk wisselen per dag. Op die manier heeft jouw kat een lekker en gevarieerd dieet waar hij nooit genoeg van gaat krijgen.

De hoeveelheid van het kattenvoer is erg goed, waardoor je altijd genoeg hebt om jouw kat te voeren. Ook is dit voer geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten. Als jouw kat binnen poept, dan kan het wel nadelig zijn om dit kattenvoer te geven, omdat de ontlasting van de kat er wel van kan gaan stinken.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

4. Prins VitalCare Multicat

Wil je jouw kat als een echte prins (of prinses) behandelen? Dan kun je zeker eens kijken naar Prins VitalCare Multicat kattenvoer. Dit beste kattenvoer is werkelijk waar het beste van het beste, maar helaas is die ook behoorlijk prijzig. Dit kattenvoer bevat drie verschillende smaken en de brokjes zijn speciaal gevormd voor een gezond gebit. Een optimale smaaksensatie maakt dit Prins kattenvoer zelfs geschikt voor de meest kieskeurige kat.

De zalmolie bevat veel omegavetzuren wat zorgt voor een gezonde en glanzende vacht. Terwijl de vitaminen en mineralen in dit katten voer de weerstand van je kat versterkt. Prins VitalCare Multicat bevat een mix van brokjes met de smaken vis, kip en vlees.

Een ander groot voordeel is dat dit kattenvoer ontzettend lang houdbaar is.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

5. Royal Canin Indoor 27

Volgens dierenartsen is dit het beste kattenvoer. Als we kattenvoer vergelijken met elkaar, dan is dit zeker heel erg goed voer. Dat komt vooral doordat dit kattenvoer ervoor zorgt dat de ontlasting van jouw kat minder gaat stinken. Dit is heel erg fijn voor katten die binnen leven.

Ook is dit kattenvoer erg gezond voor jouw kat. Het draagt bij aan een mooie vacht, een gezond gebit, soepele gewrichten, een goede spijsvertering, goede huid en gezond gewicht. Ook helpt dit voedsel bij het afweersysteem van jouw kat.

Royal Canin heeft heel veel verschillende kattenvoer die allemaal erg gezond is. Dit kattenvoer is speciaal gemaakt voor katten die voornamelijk binnen leven. Er zitten niet zoveel calorie├źn in dit voedsel, waardoor jouw kat op een goed gewicht blijft. Ook helpt het haarballen te verminderen.

Het enige nadeel van dit kattenvoer is dat het eiwitpercentage van dit kattenvoer niet zo hoog is. Eiwitten zijn wel erg belangrijk voor een energieke en gezonde kat.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

Welke kattenvoer is het beste getest?

Als we kattenvoer vergelijken, zien we dat er veel verschillende soorten kattenvoer beschikbaar zijn. Zo zijn er droge brokjes en is er natvoer. Ook is er voer dat speciaal is gemaakt voor katten die voornamelijk binnen- of buiten leven. Sommig kattenvoer heeft extra vitaminen en mineralen toegevoegd wat weer voor een extra gezonde kat zorgt.

Toch is het best lastig om te bedenken wat nou echt het beste kattenvoer is, omdat dit afhangt van jouw persoonlijke keuze en jouw eigen kat. Om te kijken wat het beste kattenvoer voor jou is, kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Wil ik droogvoer of natvoer voor mijn kat?
  • Wil ik alleen maar vlees in mijn voer, of mogen er ook andere dingen inzitten?
  • Mag de ontlasting van mijn kat niet gaan stinken van dit voer?
  • Moeten er extra vitaminen en mineralen zijn toegevoegd aan dit voer voor de gezondheid van mijn kat?
  • Wat is mijn budget voor kattenvoer?

Wanneer je antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen, dan kom je er achter wat het beste kattenvoer voor jouw kat is. We weten in ieder geval wel zeker dat als je ├ę├ęn van de kattenvoeren kiest uit onze top 5 lijst, je jouw kat dan gegarandeerd blij zult maken.

Hoe vind je goed kattenvoer voor jouw kat?

Elke kat is weer anders en iedereen wil op zijn eigen manier goed voor zijn kat zorgen. Goed voor je kat zorgen kan alleen maar als jouw kat ook goed kattenvoer krijgt. Het ligt helemaal aan jouw keuze of je wilt dat dit kattenvoer helemaal natuurlijk voer is, of dat er ook toevoegingen aan dit voer zijn gemaakt. Met onze top vijf hopen wij jou in ieder geval een beetje geholpen te hebben waardoor je de beste keuze kunt maken voor het beste kattenvoer van jouw kat.

beste kattenvoer

Veelgestelde vragen

Natvoer of droogvoer: wat is de beste keuze?

Als je op zoek gaat naar het best geteste kattenvoer, dan kom je eigenlijk altijd voor de keuze tussen natvoer en droogvoer te staan. Zowel nat- als droogvoer voldoen vaak aan de richtlijnen voor goed kattenvoer. Echter lijkt natvoer het meest op het oorspronkelijke dieet van katten. Katten eten oorspronkelijk vogels, muizen en andere kleine dieren met huid en haar op. Hierin zitten alle voedingsstoffen wat een kat nodig heeft, inclusief een grote hoeveelheid vocht. Dit is ook het geval als je kiest voor natvoer. Bij droogvoer ontbreekt vocht in het voer. Het beste kattenvoer bevat vocht en veel eiwitten. Zoek naar kattenvoer dat zo weinig mogelijk kruiden, koolhydraten en groente bevat. Dit heeft een kat namelijk niet nodig. Onze voorkeur gaat uit naar natvoer, echter is dit vaak prijziger ├ęn mogelijk is droogvoer beter voor het gebit.

Welke soorten kattenvoeding zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten kattenvoeding. Veel mensen kiezen voor kattenbrokken, echter is dit juist ├ę├ęn van de minst gezonde kattenvoeding. Als je het budget ervoor hebt kun je het beste kiezen voor natvoer.┬á Hieronder hebben we de verschillende soorten kattenvoeding op een rij gezet. Waarbij de bovenste het meest gezond is en de onderste het meest ongezond.

  • Rauwe vleesvoeding
  • Luchtgedroogde voeding
  • Natvoer
  • Droge kattenbrokken
Wat is de beste samenstelling voor kattenvoer?

Goed kattenvoer bevat voornamelijk veel eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Granen en groente in kattenvoer is totaal overbodig. Je kunt dus het beste kiezen voor kattenvoer waar geen of nauwelijks groente en granen in zit.

Wat is het beste kattenvoer van 2024?

Om het beste kattenvoer van dit jaar te vinden hebben wij tientallen producten uitgebreid beoordeeld op prijs, kwaliteit, voedingsstoffen en beoordelingen van anderen.

Hoeveel kattenvoer hebben jullie getest?

Om consumenten zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de beste koop kattenvoer hebben we tientallen producten getest. Vervolgens hebben we de vijf beste uit de test op een rijtje gezet. Wij hopen jou daarmee te helpen bij het vinden van het beste voer voor jouw kat!