Beste hondenbrokken (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: april 2024

Welke hondenbrokken zijn als beste getest?

Aan het zoeken naar goede hondenbrokken voor jouw hond? Vanzelfsprekend wil je dat jouw hond gezonde hondenbrokken, het liefst met veel vlees, voorgeschoteld krijgt. Wij hebben een hondenvoer test gedaan en hebben daarmee de vijf beste hondenbrokken voor jouw hond gevonden. Bekijk hier onze top 5!

1. Royal Canin Selection Croc

Royal Canin Selection Croc biedt een volledige onderhoudsvoeding voor volwassen honden. Door de textuur en vorm van de brokken zijn deze voor alle soorten honden geschikt om op te pakken en te kauwen. De voedingsbehoeften vers… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.8/5
4.8/5

2. Dog Chow Adult Large Breed – Kalkoen

Hoewel hij wat groter is dan zijn vrienden, houdt uw grote rashond net zoveel van avontuur als elke andere hond. Onze DOG CHOW® Large Breed Adult-formule bevat precies de juiste mix van voedingsstoffen om zijn energie o… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

3. Cavom Compleet

Door de speciale manier van persen zijn de hondenbrokken van Cavom Compleet veel luchtiger dan andere brokken, waardoor er meer geur vrij komt en deze brokken voor de hond onweerstaanbaar zijn! Dit volledige voer van Cavom comple… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

4. Royal Canin Anallergenic

Royal Canin Veterinary Anallergenic hondenvoer is een dieetvoer, ontwikkeld voor honden met intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen en die ook reageren op reguliere hypoallergene voedingen. De voeding bevat speciaal geselecteer… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

5. Pro Plan Medium Puppy brokken

PURINA® PRO PLAN® Medium Puppy met OPTISTART® is ontwikkeld voor puppy’s van medium rassen, maar is ook geschikt voor drachtige/zogende teven. Het bevat alle voedingsstoffen die puppy’s nodig hebben om hen te ondersteunen tijde…. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

1. Royal Canin Selection Croc

Deze beste hondenbrokken uit de test zijn ontzettend handig, omdat ze eigenlijk voor alle soorten honden wel goed kunnen werken. Dit is ook erg handig als je bijvoorbeeld meerdere honden hebt die niet van hetzelfde ras zijn.

Dit hondenvoer heeft heel veel verschillende voedingsstoffen, waardoor jouw hond altijd gezond en fit zal zijn. Deze hondenbrokken hebben een goede balans, waardoor de darmen van jouw hond gezond zullen blijven als ze dit voer eten.

Ook zitten er geen slechte toevoegingen in deze hondenbrokken. Je zult dus geen ongezonde smaak- en kleurstoffen in dit hondenvoer vinden. De brokken worden gemaakt van de beste ingrediënten waardoor dit een gezonde optie is voor jouw hond.

De prijs is wat aan de hoge kant, maar dan heb je ook een goede kwaliteit hondenbrok ervoor terug.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

2. Dog Chow Adult Large Breed – Kalkoen

Deze goede hondenbrokken hebben een mooie balans aan eiwitten en vetten. Dit zorgt ervoor dat jouw hond gezond blijft en niet te dik wordt.

Deze hondenbrokken zijn erg gezond voor jouw hond en hebben een mooie balans aan goede voedingsstoffen. Ook hebben deze hondenbrokken genoeg omega 3-vetzuren. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten van jouw hond goed blijven. Dit is vooral heel erg fijn voor honden die veel bewegen en lekker speels zijn.

Daarnaast hebben deze hondenbrokken ook genoeg omega 6-vetzuren. Dit zorgt ervoor dat de huid van de hond zacht en gezond blijft. Als jouw hond last heeft van een droge huid, dan is het toevoegen van omega 6-vetzuren aan zijn dieet een goede keus.

Met deze lekkere kalkoensmaak zal jouw hond genieten van deze beste hondenbrokken. Er zijn wel een aantal verhalen dat de hond allergisch is voor deze brokken. Dit zijn er wel weinig, maar het is altijd goed om even met jouw hond te checken hoe ze op nieuwe brokken reageren.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

3. Cavom Compleet

De Cavom Compleet hondenbrokken zijn ontzettend goed voor jouw hond en bevat relatief veel vlees. Een groot voordeel van deze hondenbrokken is dat ze lekker luchtig zijn. Ook uit de hondenbrokken test van de consumentenbond blijkt dat deze brokken heel erg goed uit de test komen. Het luchtige karakter van deze brokken zorgt ervoor dat jouw hond niet snel last krijgt van zijn maag.

Zoek je naar hondenbrokken met veel vlees? Dit hondenvoer heeft rundvlees en schapenvlees in de brokken zitten. Veel honden vinden dit ontzettend lekker. Ook hebben ze heerlijke oliën toegevoegd waardoor jouw hond goed gezond blijft. Je vindt bijvoorbeeld omega 3-vetzuren terug in deze hondenbrokken.

Sommige consumenten geven aan dat deze hondenbrokken een allergische reactie hebben gegeven. Dit is echter altijd lastig te bepalen en er zijn maar weinig mensen die dit ook hebben gerapporteerd. Het is altijd een goed idee om eerst even te kijken hoe jouw hond reageert op de brokken.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

4. Royal Canin Anallergenic

Het beste hondenvoer moet gezond zijn voor jouw hond. Welke hondenbrokken zijn als beste getest? Deze hondenbrokken van Royal Canin worden ook heel erg goed ontvangen. Ze zijn heel erg gezond voor jouw hond.

Ook kun je deze brokken goed gebruiken bij verschillende soorten honden. Het fijne is dat deze hondenbrokken ook nog eens voor katten kunnen werken. Als je dus een kat en hond hebt, dan heb je dus goede brokken voor allebei je huisdieren.

Dit hondenvoer is gemaakt van goede voedingsstoffen en hebben een goed niveau. Je kunt deze brokken het beste gebruiken als jouw viervoeter twee tot acht jaar is. Voor die leeftijd is de verhouding van de voedingsstoffen het beste.

Sommige honden hebben echter ook weer een allergische reactie gekregen bij deze hondenbrokken. Het zijn wel maar weinig recensies die hierover spreken, maar het kan dus wel voorkomen. Wederom is het belangrijk om altijd de reactie van jouw hond goed te observeren nadat hij nieuwe hondenbrokken heeft gekregen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,5/5
4.5/5

Pluspunten

Minpunten

5. Pro Plan Medium Puppy (beste puppy brokken)

Heb jij nog een puppy? Dan is het belangrijk dat je hier speciale puppy brokken voor neemt. Puppy’s hebben namelijk baat bij een andere verhouding aan voedingsstoffen dan volwassen honden.

Deze hondenbrokken bieden een complete en uitgebalanceerde maaltijd voor puppy’s met alle essentiële voedingsstoffen. De brokken zijn rijk aan kip, wat veel honden erg lekker vinden. Met deze beste puppy brokken krijgt jouw puppy gezonde voeding binnen.

Ook zijn deze puppy brokken goed voor de huid en de vacht van jouw puppy. Speciaal samengesteld door dierenartsen en voedingsdeskundigen: zo weet je zeker dat je goede voeding voor jouw puppy kiest.

Het is wel goed om af te wegen hoeveel jouw puppy precies mag hebben. Op die manier zorg je ervoor dat de puppy niet te veel wordt gevoerd en dus te zwaar wordt.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,4/5
4.4/5

Pluspunten

Minpunten

Wat zijn de beste hondenbrokken van dit moment?

Er zijn ontzettend veel goede hondenbrokken, waardoor het moeilijk is om een keus te maken. Er bestaat daarom ook niet één beste soort hondenvoer. Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer die allemaal goed kunnen zijn voor jouw hond.

Om het beste hondenvoer voor jou te vinden, kun je jezelf wel een aantal vragen stellen:

  • Wat is het budget voor mijn hondenvoer?
  • Moet mijn hondenvoer gemaakt zijn van natuurlijk voedsel?
  • Mogen er geen toevoegingen zitten aan mijn hondenbrokken?
  • Moeten mijn brokken ook geschikt zijn voor verschillende soorten honden en eventueel ook katten?
  • Wat moet de smaak zijn van mijn hondenvoer?

 

Als je antwoord geeft op bovenstaande vragen, dan kom je erachter wat de beste hondenbrokken zijn voor jou. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om het uit te proberen bij je hond om te kijken hoe hij erop reageert en of hij het lekker vindt.

Het beste hondenvoer uit onze test

Met onze top 5 hopen wij jou een beetje geholpen te hebben om de beste hondenbrokken van dit moment te kunnen vinden. Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw hond het lekker vindt en er geen allergische reactie op heeft. Het is daarom goed om ook altijd even te testen met je hond of de hondenbrokken goed voor hem zijn.

beste hondenbrokken

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste puppy brokken?

Heb jij nog een puppy? En ben je op zoek naar de beste hondenbrokken voor puppy’s? Op de laatste plek in onze top 5 hebben we de beste puppy brokken van dit moment gezet. Namelijk de Pro Plan Medium Puppy brokken.

Welke hondenbrokken zijn als beste getest?

Alle hondenbrokken in onze top 5 zijn uitgebreid getest. Op basis van ervaringen, testen, reviews en productinformatie hebben we deze lijst samengesteld. Elke hond is anders, waardoor het beste hondenvoer erg kan verschillen. Kies je een van de hondenbrokken uit onze lijst, dan is de kans groot dat je goed zit. Let er wel altijd op of je hond geen allergische reactie krijgt.

Waarom hondenbrokken zonder granen?

Bij het zoeken naar goede hondenbrokken is het van belang om te letten op de hoeveelheid granen dat aanwezig is in het hondenvoer. Hondenbrokken zonder granen zijn namelijk veel gezonder. Kies je voor hondenbrokken zonder granen, dan zitten er vaak veel betere ingrediënten zoals vlees in verwerkt.  Zoek jij naar hondenvoer zonder granen? Bekijk deze goede graanvrije hondenbrokken.

Welke hondenbrokken zijn als best getest in 2024?

Benieuwd naar welke hondenbrokken het beste uit de test zijn gekomen? Wij hebben de vijf beste hondenbrokken van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Het kopen van goed hondenvoer was nog nooit zo gemakkelijk.

Wat zijn de voordelen van hondenbrokken?

Een groot voordeel van hondenbrokken is dat ze helpen het gebit te onderhouden. Verder bevatten goede hondenbrokken zoveel mogelijk vlees en vet. Vermijd brokken met chemische toevoegingen. Een ander groot voordeel van hondenbrokken ten opzichte van nat hondenvoer is dat het langer houdbaar is.