Beste cryptomunten (2023)

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Veelbelovende crypto: dit zijn de beste cryptomunten!

Een nieuwe manier van geld verdienen: het investeren in cryptomunten. Tegenwoordig zijn er maar liefst meer dan 8.000 cryptomunten te vinden op de markt. Maar welke cryptomunt is nou het beste om te kopen?

Het is ontzettend moeilijk om een keuze te kunnen maken wat de beste cryptomunt van dit moment is. Want waar kun je nou het beste jouw geld in investeren? Het is moeilijk om dit echt voor de lange termijn te beslissen. Want cryptomunten kunnen zomaar komen en gaan.

Wij hebben goed onderzoek gedaan naar de verschillende cryptomunten van dit moment en zo hebben wij vijf cryptomunten uitgekozen waarvan wij denken dat ze een mooie groei gaan maken in 2021. Bekijk hieronder onze top 5 beste cryptomunten die wij veelbelovend vinden. 

Top 5 beste cryptomunten

Alle bovenstaande cryptomunten kun je kopen via de Nederlandse crypto exchange Bitvavo.

Maak nu een gratis account aan bij deze betrouwbare crypto exchange en begin met investeren in de beste cryptomunten.

Disclaimer: wij zijn geen financieel adviseurs en geven enkel onze mening over welke cryptomunten wij veelbelovend vinden.

Beste crypto exchange:

Inhoudsopgave

Maak eenvoudig en snel een gratis account aan op Bitvavo.com en begin met investeren in crypto.

5/5

Wil je na het lezen van onze top 5 cryptomunten zelf beginnen met investeren in crypto? Dan is het natuurlijk van belang om deze bij een goede broker te kopen. Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat naar onze mening dé beste crypto exchange is. Waarom?

Beste cryptomunten: veelbelovende crypto (2024)

1. Bitcoin (BTH)

Bitcoin BTC is de bekendste cryptomunt van dit moment. Deze cryptomunt wordt ook wel de veiligste munt van dit moment genoemd. Dit komt omdat de Bitcoin al lange tijd ontzettend populair is. Hierdoor is het echt een goede cryptomunt om voor de lange termijn in te investeren.

Desalniettemin kan ook de koers van Bitcoin flink fluctueren. Zo kan het zomaar zijn dat je hem inkoopt op het moment dat hij heel erg duur is, waarna hij alleen maar in waarde gaat zakken. Toch is de Bitcoin de meest populaire cryptomunt en zal hij waarschijnlijk daarna wel weer echt gaan stijgen.

Een groot voordeel van deze cryptomunt is dat je hem volledig anoniem en afhankelijk kunt kopen en verkopen. Je hoeft dit dus niet via de bank te doen of via een derde partij. Dit is dus heel erg mooi als je graag anoniem wilt blijven.

Als je dus de beste cryptomunt zoekt voor de lange termijn, dan kan je zeker eens goed onderzoek gaan doen naar de Bitcoin.

2. Ethereum (ETH)

Een andere hele goede cryptomunt van dit moment is de Ethereum (ETH). Deze cryptomunt kwam in 2015 op de markt. Het is de verwachting dat deze cryptomunt steeds sneller gaat stijgen door de verschillende functies die deze munt heeft. Hierdoor is het een aantrekkelijke munt voor de mensen onder ons die graag investeren in een cryptomunt die steeds populairder aan het worden is. Ethereum is net als de Bitcoin een gedencentraliseerde cryptocurrency. Deze cryptomunt staat bekend om de snelle transacties.

Een enorm voordeel van Ethereum is dat hij de mogelijkheid heeft om geautomatiseerde overeenkomsten te coderen. Deze worden dan vervolgens automatisch opgevolgd wanneer de cryptomunt aan bepaalde parameters heeft voldaan. Dit is een leuke toevoeging als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Bitcoin die deze functies niet heeft.

3. Litecoin (LTC)

Litecoin is een cryptomunt dat ook steeds bekender en populairder wordt. Dit komt voornamelijk omdat deze veelbelovende cryptomunt iets extra’s heeft wat bijvoorbeeld de Bitcoin niet heeft.

Een groot nadeel van de Bitcoin is dat hij een langzame transactiesnelheid heeft. Hierdoor worden transacties behoorlijk langzaam overgemaakt. Dit kan nadelig zijn als je Bitcoin als betaalmiddel wilt gaan gerbruiken.

Een groot voordeel van de Litecoin is dat deze transacties bij deze cryptomunt wel ontzettend snel gaan. Deze cryptomunt lijkt onwijs op de Bitcoin, maar dan met het grootste verschil dat de transacties van deze crypto een stuk sneller gaan dan bij de Bitcoin.

Wil jij dus ook heel snel betalingen kunnen doen? Dan kunnen de algoritmen van de Litecoin daardoor wel heel erg interessant voor jou worden. Wij denken dat deze coin een mooie stijging gaat laten zien in 2021. Dit is ook de reden dat Litecoin in onze top 5 beste cryptomunten van 2021 op plek 3 staat.

4. Ripple (XRP)

Deze veelbelovende cryptomunt is enorm handig omdat het zowel als een digitaal betalingsnetwerk werkt, maar ook financiële transacties doet. Hierdoor kun je de Ripple voor verschillende doeleinden gebruiken.

Veel grote bedrijven denken dat de financiële wereld zal omdraaien van het traditionele systeem (met geld) naar een systeem dat gebruik maakt van blockchain (met cryptomunten). Daar speelt deze Ripple cryptomunt dan ook mooi op in. Hij sluit helemaal aan bij die behoefte van de toekomst.

Hierdoor zie je ook dat grotere namen zoals MoneyGram ook investeren in de Ripple crypto. Deze crypto is dus niet alleen een individuele investering, hij wil ook echt de verandering in institutionele zin proberen te veranderen. Daardoor is deze cryptomunt ook echt een interessante cryptomunt om in te investeren in 2021.

5. Monero (XMR)

Is privacy voor jou heel erg belangrijk? Dan is de Monero cryptomunt wellicht iets voor jou. Deze cryptomunt streeft er namelijk naar dat elke transactie helemaal niet meer te traceren is. Hierdoor is dit de beste cryptomunt voor iedereen die privacy hoog in het vaandel heeft. De enorme populariteit van Monero komt mede doordat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat hun privacy online gewaarborgd blijft.

Deze munt werkt dus echt anders dan bijvoorbeeld de Bitcoin. De Bitcoin wil namelijk een volledige transparante blockchain hebben waardoor alle transacties zichtbaar zijn. Bij de Monero is dit dus niet het geval. Ze willen alle adressen verbergen en ook de transactiewaarde willen ze niet bekend maken.

Omdat privacy zo ontzettend belangrijk is tegenwoordig, verwachten wij dat in 2021 dit misschien wel de beste cryptomunt gaat worden.

Welke crypto kopen in 2021?

Welke cryptomunten jij wilt kopen dit jaar, hangt dus helemaal af van jouw interesses en wat jouw gevoel jou vertelt. De cryptomunten zijn momenteel niet gestabiliseerd waardoor ze de ene dag hartstikke veel waard kunnen zijn en dit kan de volgende dag weer helemaal verdwenen zijn.

Toch is het investeren in cryptomunten voor de langer termijn wel een goed idee voor veel mensen. Met een steeds meer digitale wereld, spelen de verschillende cryptomunten hier wel goed op in. Welke coins je moet kopen hangt wel helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Eigen onderzoek doen

Voordat je echt beslist om in cryptomunten te gaan investeren, is het wel goed om eerst een heel erg goed eigen onderzoek te doen. Hierdoor leer je de voordelen van cryptomunten kennen, maar ook de nadelen en de risico’s. Hierdoor leer je goed welke cryptomunten op dit moment het beste werken en aan welke cryptomunten meer risico zit.

Het is goed om te kijken naar het koersverloop van de huidige maand, maar ook naar het koersverloop van een aantal jaren geleden. Dan zie je namelijk ook wat het effect is van de cryptomunten op de lange termijn.

Risico’s afwegen

Het kopen van cryptomunten is natuurlijk niet geheel zonder risico. Als je harstikke veel geld hebt geïnvesteerd in een bepaalde munt en die munt verliest vervolgens helemaal zijn waarde, dan kan het zomaar zijn dat jij ook jouw geld hierin verliest.

De Bitcoin wordt wel gezien als de meest veilige optie omdat hij het meest bekend en populair is en al van de grond is gekomen. Als je in een nieuwe coin investeert, dan kan het zomaar zijn dat dit nooit helemaal opgepakt wordt waardoor deze coin nooit een succes wordt en jij op die manier je geld kunt verliezen.

Wat is jouw budget?

Het is ontzettend verleidelijk om ontzettend veel geld te investeren in een cryptomunt als je merkt dat het de goede kant opgaat en je veel winst maakt. Toch raden wij niet aan om geld te investeren dat je nodig hebt voor andere dingen. Het beste is om alleen geld te investeren in cryptomunten van wat je echt over hebt. Hierdoor kun je een mooi extra spaarcentje verdienen. Maar investeer nooit geld wat je denkt morgen, aankomende week of aankomende maand nodig te gaan hebben. Als er dan iets gebeurt met de cryptomunt in negatieve zin, dan ben jij de pineut en kun je vervolgens jouw eigen rekeningen niet meer betalen.

Ook met een klein bedrag kun je al starten. Als je bijvoorbeeld start met 10 tot 40 euro per maand, dan kan je langzaamaan al echt wel een leuk portofolio starten waar je op de lange termijn harstikke veel plezier van kunt hebben.

Cryptomunt voor de lange of korte termijn?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe cryptomunt om in te gaan investeren, dan is het goed om jezelf af te vragen of je dit voor de lange of voor de korte termijn doet. Als je iets voor de korte termijn doet, dan zitten daar meestal meer risico’s aan verbonden. Een goede cryptomunt kan bijvoorbeeld in een hele korte tijd onwijs stijgen, maar kan daarna ook weer heel erg dalen.

In de meeste gevallen is het veiliger om voor een cryptomunt te kiezen die op de lange termijn een stabiele groei heeft. Hierdoor kun je beter inschatten wat je over een tijdje gaat overhouden aan deze munt. Ook als je voor de lange termijn investeert, dan is het minder erg als de cryptomunt even een kleine terugval heeft. Je hebt immers toch voor de lange termijn geïnvesteerd en die terugval wordt wel weer terug geklommen.

Crypto: wat zijn veelbelovende cryptocoins?

Het investeren in goede cryptomunten wordt steeds populairder. Daarom is het ook zeker een goed idee om voor jou eens te onderzoeken of dit ook iets kan zijn wat voor jou kan werken. Er zijn ontzettend veel veelbelovende cryptomunten op de markt en je kunt verschillende coins kopen.

Het is meestal verstandig om klein te beginnen. Op die manier kun je onderzoek doen naar wat voor jou het beste werkt. Als je alles helemaal onder de knie hebt en meer weet over de cryptomunten, dan kan je dit op die manier stapje bij stapje uitbreiden.

Investeren in cryptomunten is een mooie manier om te investeren in de toekomst, als je dit op een veilige en goede manier doet.

Beste cryptomunten

Veelgestelde vragen

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een crypto exchange is simpel gezegd een soort beurs waarop vraag en aanbod van cryptocurrency bij elkaar wordt gebracht. Bij een crypto exchange kun je een breed scala aan cryptomunten met elkaar verhandelen. Bitvavo is naar onze mening de beste crypto exchange van Nederland.

Wat zijn de kosten voor het kopen van cryptomunten?

Bij aan- en verkoop van cryptomunten worden er door crypto exchanges kosten in rekening gebracht. De fees verschillen per cryptocurrency exchange.

Waar kan ik cryptomunten kopen?

Wij raden Bitvavo.com aan voor het kopen van cryptomunten. Echter zijn er nog veel meer crypto brokers. Zo zijn LiteBit en BitcoinMeester andere betrouwbare cryptocurrency exchanges.

Wat zijn de beste cryptomunten van 2024?

Tijdens je zoektocht naar de beste cryptomunten van dit moment zal je overladen worden met coins die aangeraden worden. Wij hebben op deze pagina onze top 5 cryptomunten op een rijtje gezet. Let wel: handelen in crypto brengt risico met zich mee.

Waarom is Bitcoin de beste cryptomunt?

De afgelopen jaren is Bitcoin steeds populairder geworden. Steeds meer bedrijven en consumenten gebruiken Bitcoin als betaalmiddel. Dit maakt deze coin voor ons de nummer 1 in onze top 5.