Beste buggy (Test 2023)

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Welke buggy past het beste bij jou?

Een buggy mag natuurlijk niet ontbreken op jouw baby uitzetlijst. Uiteraard wil je de beste buggy zodat je comfortabel kunt wandelen met je kind. Een een goede buggy zit jouw kind veilig en kun je vervolgens overal naartoe lopen. Wil jij weten welke buggy het best getest is? Wij zochten het uit en hebben een top 5 samengesteld van de beste buggy’s van dit moment.

1. Yoyo Babyzen

De Babyzen YOYO²-wandelwagen vouw je open, of vouw je dicht in een oogwenk, kan over de schouder worden gedragen en past overal in. Neem de metro, stap in een bus, spring in een taxi of vlieg naar de andere kant van de werel… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4.9/5
4.9/5

2. Koelstra Simba T4

Dankzij de comfortabele Simba T4 buggy van Koelstra wordt een dagje erop uit met je kind een makkie. Deze buggy is namelijk super handig in gebruik en met slechts 7,2 kg een waar lichtgewicht. De buggy is daardoor gemakkelijk mee te nemen, waa…. [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

3. Quinny Zapp Flex Plus Buggy

Daar is hij dan, de Quinny Zapp Flex Plus. Met deze buggy waan je je niet alleen in het luxe, hij is ook nog eens heel stijlvol. Daarbij is hij ook zeer comfortabel en met diverse opties uit te breiden zodat je de wagen al vanaf de gebo… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

4. Hamilton Buggy One Prime X1 Magic Fold

Maak kennis met de Hamilton One Sport R1 Magicfold Essential Black. Hamilton maakt veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en luxe toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. De Hamilton Strollers zijn ontworpen voor kinderen tussen d… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

5. Maclaren Quest Buggy

De Maclaren Quest is een sportieve buggy waarmee je gezien wilt worden. De buggy is verkrijgbaar in diverse kleuren en beschikt onder andere over een boodschappenmand en een verstelbare rugleuning. Dankzij de kap en het meegeleverde re… [lees de volledige beschrijving]

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

1. Yoyo Babyzen

Wat ons betreft een hele goede buggy: de Yoyo Babyzen buggy. Het is wel een behoorlijke investering, want het is zeker niet de goedkoopste buggy van dit moment. Toch is het wel echt de investering waard, omdat het een ontzettend stevige en fijne buggy is.

Hij is lekker licht en met zijn 6.2 kg kun je de buggy gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Doordat hij zo compact opvouwt mag je hem zelfs meenemen als handbagage in het vliegtuig. Dat is ontzettend handig als je jouw kind op het vliegveld nog in de buggy wilt laten zitten. Dan ben je nooit je kind zomaar meer kwijt en hoef je hem niet te dragen – wat zo zwaar kan worden na een tijdje.

De Yoyo Babyzen klap je gemakkelijk in en uit en is meteen klaar voor gebruik. Ook heeft hij een fijne draagband waardoor je hem kunt tillen. In het boodschappennetje onder de buggy kun je ook verschillende dingen (tot 5 kg) leggen. De buggy is voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel en een fijne zonneklep die genoeg schaduw voor jouw kind biedt.

Je kunt de buggy gebruiken vanaf wanneer het kind 6 maanden oud is. Overigens kan het ook een goed idee zijn om de buggy pas te gebruiken als je kind zelfstandig kan zitten. Wil je de buggy gelijk gebruiken als je baby geboren is? Dan wordt er aangeraden om een speciaal newborn pack erbij te kopen zodat jouw kindje veilig in de buggy kan zitten. Het wordt dan eigenlijk gewoon een hele fijne en compacte kinderwagen.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,9/5
4.9/5

Pluspunten

Minpunten

2. Koelstra Simba T4

Het merk Koelstra is niet voor niets zo bekend: ze maken goede en betaalbare buggy’s. Niet voor niets dus dat er een Koelstra buggy in onze top 5 staat op dit moment. De Koelstra Simba T4 is een goede buggy die geschikt is voor kinderen tot en met 15 kg en jouw kind zal hier comfortabel en veilig in kunnen zitten.

Het gewicht van deze buggy is ook weer lekker licht. Met zijn 7.2 kg kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Ook heeft hij een fijne zonnekap, waardoor jouw kind geen last heeft van de fel schijnende zon. Ook is het fijn om deze zonnekap op te zetten als jouw kind bijvoorbeeld een dutje wil doen.
Je kunt de buggy op verschillende standen zetten. Er zijn 5 standen mogelijk en er is ook een stand waarbij het kind helemaal plat komt te liggen. Met de verstelbare voetensteun zitten de voeten ook altijd comfortabel in deze buggy.

Natuurlijk is deze buggy ook heel erg veilig. Met zijn 5-punts veiligheidsgordel zit jouw kind altijd stevig vast in de buggy en kan hij er niet uitvallen. Als je op zoek bent naar de beste buggy voor jou, dan is de Koelstra Simba T4 een verstandige keuze.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,8/5
4.8/5

Pluspunten

Minpunten

3. Quinny Zapp Flex Plus Buggy

Deze beste buggy is eigenlijk meer een combinatie van een buggy en een kinderwagen. Hij is wat groter dan een lichte buggy, maar hij is wel weer een stuk compacter dan een zware kinderwagen.

Met zijn 9.9 kg is hij zeker niet de lichtste buggy uit deze lijst, maar hij heeft wel een aantal andere voordelen die de lichtere buggy’s niet altijd hebben. Eén van die voordelen is dat je met deze buggy ook je kindje met zijn gezicht naar je toe kan zetten.

De Quinn Zapp Flex Plus Buggy stuurt gemakkelijk en is ook wendbaar in kleine steegjes. Hierdoor rijd je met deze buggy ook gemakkelijk door de stad. Met zijn verstelbare rugleuning en fijne zonnekap, zit jouw kindje altijd heerlijk in deze buggy.

Met een aparte reiswieg kun je deze buggy ook direct gebruiken vanaf de geboorte. Hierdoor kun je lekker lang met deze buggy doen. Zoek je een buggy om mee te nemen als je gaat wandelen of boodschappen gaat doen? Dan komt de Quinny Zapp Flex Plus als een van de beste uit de test.

Wil je de buggy ook veel op reis meenemen? Dan is het wellicht niet de eerste keuze, omdat hij toch wel wat groter en zwaarder is.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

4. Hamilton Buggy One Prime X1 Magic Fold

Deze goede buggy kun je gebruiken voor kinderen tot 22 kg. Dit maakt het een hele aantrekkelijke buggy als je van plan bent om de buggy voor een lange tijd te gaan gebruiken. Het grote voordeel van deze buggy is dat je hem met één hand kunt in- en uitklappen. Dit is erg praktisch als je ondertussen ook je kinderen in het gareel probeert te houden.

De buggy rijdt gemakkelijk op verschillende ondergronden en heeft een fijne vering. Hierdoor zit hij ook lekker als je over oneffen ondergronden rijdt. Het wordt aangeraden om deze buggy te gebruiken vanaf het moment dat je kind zo’n 6 maanden is. Maar beter is het om de regel aan te houden vanaf wanneer jouw kind zelfstandig kan zitten. Hierdoor kan hij veilig en comfortabel in deze buggy zitten.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,7/5
4.7/5

Pluspunten

Minpunten

5. Maclaren Quest Buggy

Een populaire en stevige buggy: de Maclaren Quest Buggy. Hij is wat groter, waardoor hij niet mee mag als handbagage in het vliegtuig. Wel is hij lekker licht, dus kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Met zijn 6.4 kg is het zeker één van de lichtere buggy’s van dit moment die ook van goede kwaliteit zijn.

De rugleuning kun je verstellen in 4 verschillende standen. Hierdoor zit je kindje altijd precies goed. Met zijn verlengbare zitting kunnen de beentjes van je kindje ook goed worden ondersteund, wat extra fijn is.

Op diverse terreinen rijdt deze buggy ook erg goed. Door de zwenkwielen en vering hoef je niet alleen maar op een geasfalteerde weg te rijden om gemakkelijk vooruit te komen. Ook is deze beste buggy makkelijk te sturen waardoor hij lekker handig in gebruik is.

Koop je er een speciale reiswieg bij? Dan kun je deze buggy ook direct vanaf de geboorte gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Onze beoordeling: 4,6/5
4.6/5

Pluspunten

Minpunten

Wat is de beste buggy van dit moment?

Het is lastig om te zeggen wat de beste buggy van dit moment is, omdat iedereens wensen weer anders zijn. Er zijn op dit moment namelijk heel veel goede buggy’s op de markt te krijgen.

Om voor jezelf een goede keuze te kunnen maken, kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Wat is mijn budget?
  • Vanaf welke leeftijd wil ik de buggy kunnen gebruiken?
  • Moet de buggy ook een goede vering hebben?
  • Moet de duwstand van de buggy ook te verstellen zijn?
  • Moet mijn buggy mee kunnen als handbagage in het vliegtuig?
  • Hoe zwaar mag mij buggy zijn?

Als je antwoord geeft op bovenstaande vragen, dan kom je er achter welke prioriteiten jij stelt bij het aanschaffen van een nieuwe buggy. Op die manier kun je dan een buggy vinden die het beste bij jouw wensen past.

Welke buggy is het best getest?

In onze top 5 lijst vind je vijf buggy’s die wat ons betreft het beste zijn op basis van onze ervaringen, tests en reviews. Het zijn allemaal buggy’s van een hele goede kwaliteit die je voor een langere tijd kunt gebruiken. Je zult zien dat je kinderen met plezier in de buggy zitten, omdat ze zo comfortabel in deze goede buggy’s kunnen zitten. Ook zijn de buggy’s gemakkelijk voort te duwen, waardoor je ze eenvoudig mee kunt nemen naar de winkel of op een leuke wandeling. Sommige buggy’s kun je zelfs meenemen als handbagage in het vliegtuig. Dit is erg handig als je graag op reis gaat met jouw kind.

Wij hopen jou een beetje geholpen te hebben met onze top 5 en hopen dat je op die manier makkelijker een keuze kunt maken om de beste buggy voor jou en jouw kind te vinden.

beste buggy

Veelgestelde vragen

Wat is het gemiddelde gewicht van een buggy?

In vergelijking met een kinderwagen zijn alle buggy’s licht van gewicht. Maar wat is nu eigenlijk een “normaal” gewicht voor een buggy? Gemiddeld weegt een buggy ongeveer 7 á 8 kilo. Alle buggy’s lichter dan 7 kilo kun je beschouwen als lichtgewicht modellen.

Als je het gemiddelde gewicht van een buggy (7/8 kilo) vergelijkt met dat van een complete kinderwagen (circa 12/13 kilo), dan is dat een enorm verschil. Bij het zoeken naar de beste koop op het gebied van buggy’s is het gewicht dus een belangrijk punt om op te letten.

Wat is het verschil tussen een buggy en kinderwagen?

Het grootste verschil tussen een kinderwagen en buggy is dat een kinderwagen een groter frame heeft. Vaak heeft ook het zitje meerdere zit- en ligstanden. Dit zorgt ervoor dat je een kinderwagen direct vanaf de geboorte kunt gebruiken. Door de afneembare kinderwagenbak kan je kindje tijdens de eerste maanden comfortabel en veilig liggen. Tegenwoordig zijn er overigens ook buggy’s die je direct vanaf de geboorte kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar de modellen in onze top 5 beste buggy’s.

Een buggy is eigenlijk een kleine kinderwagen die compact ingevouwen kan worden. Dit maakt hem ideaal om je kindje mee te nemen tijdens het wandelen of boodschappen doen. Vaak wordt er pas voor een buggy gekozen als het kind wat ouder is en zelf kan zitten.

Mag een buggy mee het vliegtuig in als handbagage?

In de meeste gevallen mag je een (opvouwbare) buggy meenemen tot aan de gate om je kind op het vliegveld te vervoeren. Daarna gaat deze mee in de cabine of wordt de buggy ingecheckt als ruimbagage. Bij het kopen is het wel verstandig om erop te letten of de buggy qua grootte mee het vliegtuig in mag als handbagage. Een kinderwagen is vaak groter, waardoor deze direct als ruimbagage ingecheckt zal worden.

Wat is de beste buggy van 2024?

Aan het zoeken naar de beste koop buggy van dit moment? Wij hebben op basis van tests en reviews een top 5 met beste buggy’s voor je op een rij gezet. Wij hopen op deze manier het vinden van het beste product voor jou als consument gemakkelijker te maken.

Welke buggy's zijn geschikt voor mee op de fiets?

Ga jij regelmatig met de fiets op pad? Dan wil je natuurlijk een buggy die geschikt is voor op de fiets. In dit geval kun je het beste kiezen voor een lichtgewicht buggy van circa 6 kg, want de meeste buggydragers kunnen een gewicht van maximaal 7 kg aan. Daarnaast is het natuurlijk fijn als een buggy compact is, zodat deze gemakkelijk op de fiets past.